PUBLICITAT

Una dona, un podi a Europa que no va ser

  • La FAM respon amb un «no comment» a l'expedició que va disputar la prova europea i que es va queixar de no tenir una noia per puntuar i superar així França
R. M .S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Ferrari, director tècnic de la FAM. Foto: TONY LARA

La Federació Andorrana de Muntanyisme, mitjançant el seu director esportiu, Carlo Ferrari, va contestar ahir amb un «no comment» a l'expedició que va viatjar a Finestrat (Alacant) per disputar el Campionat d'Europa i que havia estat crítica amb l'ens per no haver pogut tenir a l'equip una dona que puntués per poder aconseguir així la fita històrica d'entrar en el podi continental. Ferrari, que es va mostrar molest, no va voler fer més declaracions, i va insistir en què no tenia res més a dir, tot i que en tot cas va deixar caure que en cap cas havia estat una decisió econòmica.

El fet és que el combinat nacional, que va viatjar a la localitat alacantina per disputar la Vertical del Puig Campana que completava la combinada de l'Europeu després de la prova llarga de Valmalenco de fa uns mesos, es va mostrar molt crític, tant per part dels corredors com per part del cos tècnic, per la gestió de la federació en una situació que entenen que els perjudica com a esportistes, ja que consideren que, si hagués estat per qüestions econòmiques, hi havia diners a l'ens com per poder portar una noia andorrana a la competició. Ferrari no va voler contestar a aquesta qüestió tot i deixar entreveure que no havia estat una decisió per temes de diners: En tot cas, és d'entendre que en els pròxims dies serà un tema que es tractarà per part de totes les parts implicades.

Segons l'expedició andorrana, el fet d'haver competit una dona per la FAM hagués atorgat a l'equip 60 punts tot i haver acabat última –novena– en la categoria, punts suficients com per superar França en la classificació, ja que els francesos sumaven 314 punts i els andorrans han acabat tenint 312. Amb la competició de dissabte al Puig Campana es va tancar la campanya d'estiu de la FAM, és a dir pel que fa a curses de muntanya. Ara arriba el moment de l'esquí de muntanya.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT