Pas endavant del River

• Els andorrans trenquen el matx en el tercer quart gràcies a dos triples de Santamaría i pugen posicions
PLASENCIA

Edu Jiménez lluita per bloquejar la continuïtat de Merino, ahir al pavelló Ciudad de Plasencia. Foto: TONI GUDIEL / EL PERIÓDICO DE EXTREMADURA

Aquest equip rutlla com s'espera. El River Andorra va derrotar ahir el Plasencia Extremadura a casa dels extremenys i en un duel marcat per un tercer quart en què una major solidesa defensiva i sobretot el desitjat encert des de la línia de 6.75 que no hi havia aparegut durant tot el matx, van sentenciar la victòria visitant. Aquest és el tercer triomf del River en quatre partits, el que els permet pujar posicions a la classificació.

La línia de tres va ser ahir una pedra dura de trencar per als andorrans, que veien com els seus llançaments, fàcils i en bones situacions, no entraven. D'exemples en tenim experts com Edu Jiménez, amb 2 de 6, però especialment destaquen els 0 de 7 de Pablo Sánchez o els 0 de 3 de Flis. Per contra, Jon Santamaría va trencar l'estadística amb un 50%, 2 de 4, però dos triples fonamentals que van arribar en el tercer quart, just quan el River va aprofitar per trencar el matx i obrir un espai en el marcador que seria al final definitiu.

Fins aquest tercer quart, el partit va ser complicat perquè el River no aconseguia recuperar pilotes, i en defensa el rebot no era consistent. Al descans, amb 36-39, Joan Peñarroya va demanar més treball als seus jugadors en aquest apartat, i és quan les coses van començar a sortir com s'esperava. El River va fer un tercer parcial matador amb 12-19, i així va afrontar el quart decisiu amb 48-58 a favor. Va ser questió de mantenir la intensitat que caigués la tercera victòria de la temporada.

PEÑARROYA CREU QUE QUEDA CAMÍ / El tècnic Peñarroya, fidel a l'habitual prudència, va assegurar al finalitzar el matx que encara queda camí per recórrer. El River més potent està per veure: «Tenim marge de millora i encara hem de créixer molt». Amb tot, l'entrenador va destacar aquesta victòria: «Mai no és fàcil guanyar en una pista com aquesta», però sobretot va deixar clar que el que més li havia agradat havia estat la reacció conjunta: «Sense estar fins, hem treballat per la victòria». Divendres vinent, a casa, el Leyma Coruña.