L'Andorra recupera els galons tot i acabar demanant l'hora (3-2)

R. M. S.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Cristian evita l'entrada d'un rival, ahir a Aixovall. Foto: ÀLEX LARA

El FC Andorra va recuperar ahir els galons que li pertoquen al grup 5 de la Segona Catalana després de vèncer per 3-2 a Aixovall al Tremp, un equip que venia amb la idea de mantenir a zero el seu caseller de derrotes a domicili, i que va marxar sense aconseguir-ho, tot i que va posar la por en l'equip andorrà en situar-se 3-2 en el minut 84. L'Andorra va acabar demanant l'hora a un àrbitre de mà fàcil que va assenyalar fins a nou targetes grogues i una vermella.

El matx va semblar de feina ràpida perquè el Tremp no aportava joc. A més, als set minuts Llanas, que va sortir de punta –no va ser l'única sorpresa a l'onze inicial: Somoza a la banda i Buxó al mig del camp i després de central, deixant a la banqueta Ayala–, va enviar una pilota al travesser. Això només va ser l'avís dels dos primers gols d'aquesta primera meitat. El primer, d'Emilinbauer, que va agafar la pilota a l'eix de la defensa, va sortir amb control i en el mig del camp va combinar amb Pujol que li va tornar per batre el mateix Emili el porter i posar l'1-0. Era el minut 11, però en el 38, després de dues ocasions consecutives en el 31 de Cristian, va arribar el gran gol del que va de campanya. L'autor, un Joel que si sempre és acusat de poca verticalitat, ahir va agafar una pilota a la banda esquerra, va driblar tots els rivals que li van sortir al davant i va enviar la pilota dins de la porteria amb aparent facilitat. El gol era una reivindicació del jove futbolista, aposta sempre de Richard Imbernón.

Així va acabar la primera part. En la segona, el seguit de canvis i targetes no van deixar fer, però abans, en el 55, Cristian marcava a porta buida en guanyar-li la pilota al porter en la seva sortida. Del 3-0 es va passar al 3-2 quan en el 62, Sergio de penal, i en el 84 Ivanildo de cap, van posar la por a Aixovall. Però l'Andorra va aguantar per mantenir els galons.