PUBLICITAT

Andorra es queda a les portes del podi europeu per no portar una dona

  • Xavi Teixidó acaba 7è al Puig Campana i Óscar Casal 8è a la general de l'Europeu
EL PERIÒDIC
FINESTRAT

Només amb què Andorra hagués portat una dona a l'expedició que va disputar ahir al Puig Campana (Alacant), la Vertical del Campionat d'Europa, el combinat nacional hagués acabat tercer al podi de la general per països. Sense això, finalment Andorra ha finalitzat en quarta posició, a només dos punts de França, tercera. Segons els membres de l'equip, si una dona hagués corregut hagués estat, en el pitjor dels casos, 9a i última, això és 60 punts per a l'equip. Des de la Federació Andorrana de Muntanyisme es va decidir no portar-ne, tot i que des de l'equip asseguren que, si era per tema econòmic, no hagués estat un problema.

A la prova d'ahir, la Vertical que tancava la combinada de l'Europeu després de la cursa llarga de Valmalenco de fa mesos, el millor andorrà va ser l'especialista Xavi Teixidó (7è, 39min 28s), mentre que el van seguir Óscar Casal (11è, 40min 12s), Ferran Teixidó (15è, 42min 35s) i Marc Casal (17è, 44min 43s). El guanyador va ser l'italià Urban Zemer amb 35min 43s.

D'aquesta manera, en la general el millor va ser Óscar Casal amb 100 punts i se situa 8è, pels 92 de Marc Casal en la 10a posició, els 84 de Ferran Teixidó en l'11a, els 64 de Xavi Teixidó en la 17a i els 52 de Joan Valls en la 24a, aquests dos últims amb una cursa menys. En aquesta general, el vencedor va ser finalment l'espanyol Luis Alberto Hernando amb 160 punts, seguit de Nicola Golinelli (Itàlia) amb 155, i l'espanyol Ramón Recatala, tercer, amb 128.

La polèmica arriba si es mira la general per equips, on el combinat desplaçat a Finestrat per disputar aquesta prova s'ha sentit deixat de banda en no tenir a l'expedició una corredora del Principat. En aquesta classificació per equips el país campió ha estat Itàlia amb 630 punts, segon ha acabat Espanya amb 628, i França tercer amb 314. Andorra n'ha sumat 312 i ha estat quarta. Una dona andorrana, tot i haver acabat última això hagués estat 9a, i hagués sumat els 60 punts que significaven el podi europeu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT