PUBLICITAT

El forn incinerador encén el debat en el si del Consell

  • Gili demana si és compatible la planta de la Comella amb la promoció del reciclatge
E. A.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
A primera fila, a la dreta, la consellera socialdemòcrata Rosa Gili Foto: ÀLEX LARA

¿És compatible un forn que ha de cremar 45.000 tones anuals de deixalles per al seu òptim funcionament amb una veritable promoció del reciclatge? Amb unes altres paraules, aquesta és la pregunta que la consellera socialdemòcrata Rosa Gili va formular-li dijous a la tarda al Ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, en el marc de la sessió de preguntes al Govern que va tenir lloc al Consell General. Camp va assegurar que sí, que el Centre de Tractament de Residus de la Comella «no és incompatible amb les polítiques de reciclatge».

L'any passat es van cremar al forn un total de 38.000 tones de residus. Camp va recordar que les aturades del forn, amb les conseqüents posades en marxa, provoquen uns pics d'emissions més elevats que no pas quan la planta funciona de manera continuada. Amb el renovat acord de trasllat de residus entre Andorra i Espanya –va insistir Camp– es podran importar deixalles dels territoris veïns, que han de contribuir a aquest funcionament ininterromput del forn.

L'anterior ministre de Medi Ambient, el socialdemòcrata Vicenç Alay, havia encarregat un informe amb vistes a redimensionar el forn a la baixa, és a dir, de manera que no li calguessin tantes tones de deixalles per funcionar. Aquesta solució va resultar inviable. De moment, la solució que ha trobat el Govern demòcrata és la importació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT