PUBLICITAT

El PS lamenta que el pla del Madriu no inclogui el que demana la Unesco

  • Esteve defensa que la gestió depengui dels comuns i diu que es complirà el termini
E. A.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El ministre de Cultura, Albert Esteve, durant la sessió de preguntes al Govern, ahir al Consell General Foto: ÀLEX LARA

La consellera socialdemòcrata Rosa Gili va lamentar ahir, durant la sessió de preguntes al Govern, que el Pla de gestió de la vall Madriu-Perafita-Claror, malgrat les modificacions que incorporarà a instàncies del Ministeri de Cultura, no inclogui el conjunt de recomanacions fetes per la Unesco, com ara una millor definició de les zones tampó, l'estudi dels efectes del canvi climàtic sobre aquesta zona o els inventaris de la flora i la fauna. A més, des del grup parlamentari socialdemòcrata consideren que el Govern hauria d'estar representat en la Comissió de Gestió, i que el fet de no ser-hi contradiu «la voluntat de la Unesco d'una gestió conjunta per a la vall», inscrita a la llista del Patrimoni Mundial l'any 2004. Pel seu cantó, el ministre de Cultura, Albert Esteve, va mantenir que la gestió del Madriu ha de dependre de les administracions directament implicades –és a dir, els comuns d'Encamp, Escaldes-Engordany, Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria– i va recordar que el Govern estarà representat al Consell Assessor i «hi serà present (en la gestió de la vall) a través del marc jurídic, de la normativa per on es poden moure els comuns».

«El que protegeix la vall del Madriu- Perafita- Claror és la Llei del patrimoni cultural, no la Unesco. La inscripció a la llista de Patrimoni Mundial per part de la Unesco és un segell de qualitat que podem explotar turísticament», va afirmar el titular de la cartera de Cultura. Esteve va afegir que, des del seu ministeri, es farà el possible per mantenir aquest reconeixement i perquè el pla de gestió estigui en funcionament abans de l'1 de febrer de l'any vinent, data de «l'ultimàtum» de la Unesco per mantenir la inscripció de la vall en la categoria de paisatge cultural.

Encamp aprova la modificació / El Comú d'Encamp va aprovar ahir el text definitiu del pla de gestió, amb les modificacions aportades des del Govern. La discussió al Consell General va sorgir arrel de la pregunta de la consellera Gili, que justament volia saber en quin punt es troba l'aprovació del pla, després que Esteve anunciés fa un parell de setmanes l'informe favorable per part de Cultura, sempre i quan es tinguin en compte un seguit d'esmenes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT