PUBLICITAT

Sis empreses estrangeres volen instal·lar-se a Encamp aquest any

  • Alís apunta que aquestes iniciatives poden ser l'inici de la dinamització de la parròquia
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Els cònsols, Grabriel Dallerès i Miquel Alís, ahir en el Consell del Comú Foto: ANA / N. M.

El cònsol major d'Encamp, Miquel Alís, va avançar ahir que hi ha sis empreses estrangeres interessades en instal·lar-se a la parròquia d'Encamp, i que aquestes podrien obrir fins i tot abans que acabi l'any, segons va informar l'ANA. Aquestes empreses estan interessades en ubicar-se a Encamp, segons es desprèn de l'estudi realitzat per una empresa externa, per les facilitats que dóna la parròquia, per la disponibilitat de terrenys, el turisme de neu, la implicació del Comú i el baix sistema tributari. Alís va valorar molt positivament l'interès de les noves empreses i va apuntar que podrien ser l'inici de la dinamització de la parròquia com a nucli de negocis.

L'estudi encarregat pel Comú d'Encamp a l'empresa Alvinyà i Navarro Associats per captar empreses estrangeres que puguin instal·lar-se a la parròquia ha estat enllestit, i ahir el cònsol va comentar els primers resultats que se'n desprenen. Segons Alís, algunes d'aquestes empreses ja s'han posat en contacte amb els propietaris de locals buits.

Pel que fa al sector d'aquestes empreses, Alís no va voler donar més detalls fins que es presentin les conclusions de manera oficial, però sí que va afirmar que les sis interessades són estrangeres. El que ha volgut destacar és que no es tracta de que tanqui una sabateria i «n'obri una altra», sinó de crear nous negocis que donin vida a la parròquia, que generin treball per als ciutadans d'Encamp, i que retornin el negoci als restaurants i comerços.

Tot i que els tràmits que hagin de fer aquestes empreses han de passar pel Govern, Alís va apuntar que s'intentarà que les que es vulguin instal·lar ho puguin fer aquest mateix 2011.

Quant als avantatges que ofereix la parròquia i que l'estudi assenyala com a crida per a les empreses estrangeres, destaca la baixa tributació respecte a altres indrets, la situació cèntrica, la disponibilitat de terrenys, el turisme de neu, la implicació del Comú, i les xarxes de comunicació d'alta capacitat.

Per la seva banda, el cap de l'oposició, Pere Torres, va manifestar que la iniciativa es considera positiva perquè s'han de captar noves línies de negoci, però tot i així, el conseller de la minoria Joan Masjoan va apuntar que no hi confia gaire.

CARRER MAJOR DEL PAS / En la sessió de Consell de Comú d'ahir també es va informar que el proper dia 9 de novembre s'inaugurarà el carrer Major del Pas de la Casa, ja que les obres estan pràcticament enllestides. En aquest sentit, Alís va recordar que el pressupost s'ha hagut d'incrementar respecte al que s'havia previst degut a la compra de material que finalment no es va poder utilitzar. Això, però, assegura que es recuperarà ja que s'han demanat danys i perjudicis a l'arquitecte de l'obra, i tot i que els diners els haurà d'avançar el Comú, espera recuperar-los. En un inici s'havia pressupostat que les obres costarien prop de 950.000 euros, i finalment han costat 1.500.000, tot i que el cònsol explica que el cost final és de 1.200.000 euros, ja que la diferència correspon al material que s'ha comprat i no es pot col·locar.

Pel que fa al camp d'esports del Pas de la Casa el Govern ja ha aplanat la terra que havia promès a la zona del camp d'esports però com té pedres es demanarà que es treguin perquè les escoles i el poliesportiu en puguin fer ús.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT