PUBLICITAT

Detingut un libanès buscat a França per un delicte d'estafa

  • Des del 24 de febrer tenia una ordre de recerca i detenció internacional
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Vista de l'edifici de la Policia Foto: TONY LARA

La Policia va informar ahir de la detenció divendres passat d'un home de 48 anys i de nacionalitat libanesa sobre qui requeia una ordre de detenció internacional per uns presumptes delictes patrimonials comesos a França.

Els fets es remunten al passat 20 d'octubre, quan la Policia va detectar la presència de l'home al país, el qual des del 24 de febrer d'aquest any tenia una ordre de recerca i detenció provisional internacional emesa per la Interpol de París, per uns presumptes delictes d'estafes comeses en aquest país, delictes que a França són qualificats amb una pena màxima de fins a cinc anys de presó.

La Policia, seguint instruccions del Ministeri Fiscal, va detenir a l'home aquest divendres passat. Posteriorment va ser posat a disposició judicial davant el Batlle de Guàrdia, que en va ordenar el l'ingrés al Centre Penitenciari de la Comella, a l'espera de la demanda formal d'extradició que hauran d'efectuar les autoritats franceses. Disposen d'un termini de 40 dies per formalitzar-la. Un cop entri, serà la Batllia l'encarregada de determinar si n'accepta l'extradició o la rebutja.

Detenció de fugitius / El Grup de Cooperació Internacional de la Policia d'Andorra té, entre d'altres, les competències de recerca i de detenció de fugitius internacionals buscats que puguin trobar-se en territori andorrà, en compliment de les recomanacions de l'Organització Internacional de Policia Criminal (Interpol) en matèria d'investigació de fugitius aprovades durant la 76a Assemblea General d'Interpol a Marràqueix, l'any 2007.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT