PUBLICITAT

Marín s'autoexigeix acabar en el 'top-20' en el Circuit Mundial

  • Va necessitar ajuda psicològica per superar mentalment les lesions i arriba al 2011-2012 més fort que mai
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Àlex Marin durant la roda de prema. Foto: ÀLEX LARA

Comença una nova temporada d'esquí i Lluís Marín té tota la planificació en el pla competitiu a punt. Per fi el surfista de neu andorrà està gaudint d'un inici de temporada sense contratemps. Des dels 17 anys que competeix per a la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) només el primer curs va poder viure'l al màxim, perquè en els darrers quatre anys ha tingut una mena de maledicció amb les lesions.

Allò ja és història i ara, amb 23 anys, el repte de Marín per la campanya 2011-2012 és ben clar: «Vull acabar entre els 20 primers en el Circuit Mundial», va dir a mode d'objectiu tot i que la direcció tècnica creu que entre els 30 primers ja seria un bon resultat. Actualment és el 45è en el rànquing.

Sempre s'ha parlat del surfista de neu andorrà com un diamant en brut de la disciplina de boarder cross i amb menys de 20 anys estava obtenint resultats importants com un novè lloc en la Copa d'Europa de Bad Gastein però les lesions l'han impedit gaudir de la regularitat que fa créixer els esportistes.

VA PLANTEJAR-SE LA RETIRADA / L'any passat, per exemple, no va poder començar a competir fins el febrer. Fa dos va tenir també problemes per començar la temporada i ho va pagar amb una actuació discreta als Jocs de Vancouver... Tots aquests sotracs en la seva carrera esportiva el van anar minant mentalment fins al punt que va necessitar ajuda psicològica. «Després de tanta lesió ho necessites, Alguna cosa fallava perquè fins i tot vaig plantejar-me la retirada però ara està tot redreçat. Les coses em van bé i encaro la nova temporada amb una il·lusió enorme, sense pensar què em pot passar», va assegurar.

CONVENI AMB FRANÇA / En poques paraules Marín ha recuperat la confiança en sí mateix que havia perdut fins al punt que a nivell de resultats s'autoexigeix més que el que li demana la FAE. I també ha decidit integrar-se de manera gradual amb l'equip francès, que compta amb surfistes de primera talla mundial. «Ja fa temps que li vaig darrera i aquest any per fi ha decidit acceptar no entrenar sol», va assenyalar el director tècnic de la FAE, Carles Visa.

El conveni amb la Federació Francesa inclou entre 15 i 20 dies d'entrenament conjunt a més de la Copa del Món, que la farà sencera. L'andorrà, per això, continuarà vivint i al Principat i mantindrà Pere Goicoechea com a entrenador, que també l'acompanyarà quan hagi d'd'entrenar amb l'equip francès.. «Amb ell tinc un amic que a més és un gran professional i molt perfeccionista. Això m'agrada i no veig perquè s'ha de canviar», va dir tot i que el seu entrenador ha estat una de les víctimes de les beques d'Alt Rendiment d'Andorra i ha deixat de cobrar la que tenia com a tècnic.

Un dels millors avantatges d'aquest conveni és que Marín podrà entrenar amb l'actual sotscampió de la Copa del Món, Pierre Vaultier i amb dos top-ten més com són els germans Paul-Henri i Xavier de le Rue. «Ara és el moment adequat per treballar amb França», va opinar el surfista de neu. «perquè estaré amb corredors que tenen molts anys d'experiència i que són millors que jo però ara ja no tant com en anys anteriors i intentaré absorbir com una esponja tot el que sigui aprofitable».

MARXA A SAS FEE / D'aquí a pocs dies Lluís Marín marxarà a Sas Fee –lloc on es va lesionar l'any passat– per fer una estada d'una setmana i del 21 al 25 de novembre en farà una altra en un lloc per determinar. Seran els dos darrers tests abans de començar una Copa del Món que consta de set proves.

La primera serà en l'estació de Telluride dels Estats Units, els dies 16 i 17 tot i que hi anirà una setmana abans per poder entrenar en el terreny on s'estrenarà en competició aquesta temporada. Com a complement, si el calendari ho permet, farà alguna Copa d'Europa.

MAEVA ESTÉVEZ, L'ALTRA / En la branca de surf de neu també hi ha una representant femenina, la jove Maeva Estévez que amb 16 anys ja està en edat júnior. Estévez té programat el calendari amb curses FIS i el circuit de la Copa d'Europa. Actualment és la 116 del món i la 10a de la seva edat i fa boarder cross tot i que també toca les disciplines d'slope style i half pipe. L'objectiu per a ella, però, és el de continuar creixent i guanyant experiència en competició abans de donar el salt a sènior.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT