PUBLICITAT

Loan mira a la Fórmula Renault 2.0 després de l'Auto Sport Academy

  • L'andorrà no acaba content per l'onzè lloc en l'F4 però sí per tot el que ha après
I. MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Loan amb Serracanta, president de la comissió esportiva de l'ACA, ahir Foto: ÀLEX LARA

Després d'un any com a alumne de la prestigiosa escola francesa Auto Sport Academy que forma pilots joves i amb la qual ha competit aquest any en la Formula 4 del campionat Gal, Àlex Loan mira el futur pròxim amb optimisme i de cara a la temporada vinent s'ha fixat com a objectiu la Fórmula Renault 2.0.

Aquest és un pas endavant per al pilot andorrà, que té com a gran somni ser algun dia pilot de Fórmula 1. Segons va explicar ahir en roda de premsa a la seu de l'Automòbil Club d'Andorra Loan baralla unes quantes ofertes però no vol precipitar-se en la seva decisió perquè prefereix esperar millors propostes. Ara li queden fer els tests d'hivern als circuits d'Alcanyís, Magni Course, Montmeló i Navarra i sap que és en aquests en els que ha de demostrar el talent que té com a pilot perquè allà hi hauran representants de les marques importants.

«Ara mateix estic complint un somni. Deixo l'acadèmia després d'un any d'aprenentatge que també dón més prestigi al meu currículum esportiu», va explicar. El balanç de la temporada per a ell té un punt negatiu: «El resultat. Ser onzè no és per estar contents quan l'objectiu era acabar entre els cinc primers», va reconèixer. Però de l'altra banda l'ha ajudat a entendre més els cotxes de competició: «He guanyat un gran coneixement fora de la pista com és la telemetria. He aprés a evolucionar un cotxe, a sentir quan va bé».

A banda dels tests d'hivern Loan farà per tercer any les G.Sèries i una carrera de resistència com són els 500 km d'Alcanyís amb l'equip Sunred que va guanyar les 24 hores de Montmeló. «Això aporta polivalència per adaptar-me a les diferents superfícies», va detallar.

En resum Loan té clar quin és el pròxim pas per arribar a la Fórmula 1: «Sé que tinc un 1% d'arribar-hi però hi ha gent que ho deixa sense lluitar per aquesta possibilitat tan remota i dedico cada dia de la meva vida a complir la meva il·lusió». Si en l'F4 arribava als 218 km/h en la Fórmula Renault arribarà als 250.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT