PUBLICITAT

Desbloquejat el projecte per instal·lar la clínica oftalmològica

  • El Col·legi de Metges retira el recurs i Hanneken ja treballa en el nou centre
CLARA GARNICA
ESCALDES-.ENGORDANY

Periodic
Cinca, durant la roda de premsa d'ahir Foto: ÀLEX LARA

El primer institut oftalmològic d'Andorra ha fet un nou pas per convertir-se en realitat. Ahir, el ministre d'Economia i Finances i portaveu del Govern, Jordi Cinca, va informar de la decisió del Col·legi de Metges de retirar la demanda interposada a la Batllia. El col·lectiu considerava que amb la concessió del permís a l'oftalmòleg Ludger Hanneken s'estava vulnerant la Llei de professions liberals.

Cinca va informar que va ser el propi cap de Govern, Toni Martí, qui va sol·licitar reunir-se amb els metges per convèncer-los perquè retiressin la denúncia. Martí va exposar-los la transcendència que suposa l'arribada d'aquesta clínica oftalmològica per l'activitat econòmica. També els va reiterar que el centre no té perquè ser incompatible amb la feina dels oftalmòlegs andorrans, segons va explicar Cinca.

Finalment, els metges van accedir a retirar la demanda interposada contra l'autorització de l'exercici de la professió liberal al doctor alemany. La concessió va ser efectuada pel Govern de l'anterior legislatura.

El ministre portaveu va reconèixer que després de la negativa del Col·legi Hanneken va dubtar sobre la seva instal·lació a Andorra i va estar valorant instal·lar la clínica a una altra localització.

Un centre d'alt ‘standing' / Hanneken planteja aquesta institut com un centre de cirurgia ocular amb metodologies avançades i reconegudes internacionalment. Utilitza la tècnica coneguda com a làser excimer, d'alta precisió i que permet millorar els resultats obtinguts amb d'altres mètodes. Actualment, Hanneken ja disposa de dues clíniques de característiques similars a Mallorca i Colònia.

Cinca va assegurar que el projecte del doctor alemany «està molt pensat i és molt madur». Requerirà d'una gran inversió i d'unes importants instal·lacions. A més, la intenció de l'oftalmòleg és contractar professionals del país. El ministre no es va voler aventurar, però, a donar terminis d'obertura.

L'institut donarà a Andorra un valor afegit, va assegurar Cinca, ja que a més de tractar amb pacients del país, també portarà clients forans que vindran expressament a tractar-se amb el doctor alemany.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT