PUBLICITAT

Els dominis pugen un 3% els forfets individuals i familiars

  • Els paquets que ofereixen els touroperadors mantenen les tarifes de l'any passat
EL PERIÒDIC
BARCELONA

Periodic
Esquiadors a Soldeu Foto: TONY LARA

Grandvalira i Vallnord han decidit apujar un 3% les tarifes per aquesta temporada, pel que fa als forfets per a particulars i per a famílies. Es tracta de la primera pujada en dos anys, ja que les dues temporades anteriors els dominis van optar per congelar tarifes. La directora d'Ski Andorra, Marta Rotés, va assegurar ahir que les estacions confien que els clients «acceptaran la pujada» i que la demanda per venir a esquiar a Andorra no es veurà perjudicada.

Rotés, que va informar d'aquest augment de preus a Barcelona, durant la presentació de la temporada d'esquí als mitjans i agents del sector, va voler recordar que mentre els preus no s'han mogut les darreres temporades les pistes han seguit invertint, i per tant, l'augment del 3% va acompanyat d'una millora de la qualitat i dels serveis que oferiran tant Grandvalira com Vallnord. A més, el que sí que queda congelat és el preu dels paquets organitzats pels touroperadors.

La directora d'Ski Andorra va ressaltar que tot i una conjuntura econòmica plena d'incerteses i crisi els dominis de Vallnord i Grandvalira han invertit en la nova temporada un i sis milions d'euros respectivament. Per aquest motiu, va exposar que les estacions han estat «valentes», va informar l'ACN.

Aquestes inversions es corresponen, tal i com ja van informar dijous passat els dos dominis durant la presentació realitzada al Centre d'Interpretació de l'aigua i la Vall del Madriu, per exemple, a un augment de l'oferta de serveis, un augment de quilòmetres de pistes esquiables i també a més istes cobertes de neu artificial, la qual arriba a cobrir el 53% de la superfície total, pel 43% de l'any passat.

Rotés va manifestar que tant Vallnord com Grandvalira confien en què la xifra de negoci es mantingui en el mateix nivell en relació a l'any passat. Això serà possible gràcies a la diversificació de mercats que s'està fent amb promocions al mercat nòrdic, a Polònia, Israel i Brasil, aquest últim per segon any consecutiu.

POCA CONFIANÇA EN L'ALGUAIRE / En relació amb l'aeroport de l'Alguaire, Rotés va informar que fins ara els esquiadors que arriben a Andorra procedents de països llunyans i que utilitzen l'avió ho fan via Tolosa o l'aeroport del Prat de Barcelona. Cara la temporada vinent, no preveu que aquesta situació canviï.

A l'acte de presentació de la temporada d'esquí també hi van ser presents el director de màrqueting de Grandvalira, Alfonso Torreño, i el director general de Vallnord, Martí Rafel. Tots dos van assegurar que les pistes estan preparades per obrir la temporada tot just començar el desembre, sempre i quan arribi la neu i el fred.

LA PISTA VERDA MÉS GRAN DELS PIRINEUS / Rafel va destacar, d'entre les inversions de Vallnord, la novetat de la pista megaverda, que amb vuit quilòmetres de llargada s'ha convertit en la més gran de tot el Pirineu, passant d'una quota d'alçada de 2.552 metres a una de 1.942 metres.

Torreño, per la seva part, va destacar les cinc noves pistes i dos nous telesquís que permeten que el domini sumi 205 quilòmetres esquiables i 112 pistes. A més, va assegurar que aquesta temporada és «clau» per la instal·lació perquè coincideix amb l'encàrrec de l'organització de la Copa del Món Femení d'Esquí Alpí l'11 i el 12 de febrer, amb 60 països participants i grades noves per acollir a més de mil espectadors. La competició se suma a la copa del món del Km Llançat, on l'any passat es va arribar a agafar 170 km. per hora.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT