PUBLICITAT

L'hospital nega mala praxi en el tracte mèdic donat al ciclista mort

  • Gaya va morir per una infecció generalitzada que podria no tenir relació amb l'accident, assegura el SAAS
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Gaya, amb el mallot de l'ACA, durant una cursa Foto: EL PERIÒDIC

El director general del Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS), Josep Maria Pla, assegura que l'Hospital de Meritxell va actuar correctament a l'hora d'atendre al ciclista Carlos Gaya, mort després de patir un accident el 16 d'octubre a la carretera de l'Obac. En declaracions efectuades a aquest rotatiu, Pla va manifestar ahir que no va haver-hi «mala praxi» en l'actuació dels professionals mèdics, els quals van exercir tots els protocols correctes a l'hora de definir quines problemàtiques de salut patia.

D'aquesta manera, el directiu del SAAS responia a les acusacions de la família del ciclista difunt, els quals denunciaran a l'hospital per negligència. Asseguren que els motius de la seva mort no estan clars i que els procediments seguits pels metges i infermers del SAAS no van ser els correctes. Pla va assegurar que es van seguir tots els protocols que marquen aquests casos, tant durant la primera estada al centre, després que l'Hospital de la Vall d'Hebrón l'enviés cap a Andorra, com durant la segona visita de Gaya a urgències, on va ser atès per una ferida oberta prop de la melsa.

En l'accident, el ciclista va patir un fort cop a la mandíbula, però també una ferida d'uns cinc centímetres prop de la melsa, provocada per l'impacte amb el manillar de la seva bicicleta. La família demanda per negligència a l'hospital perquè considera que el cas alberga moltes ombres i perquè volen saber per què el van enviar a casa quan Gaya es queixava de molt dolor per la ferida oberta.

En aquest sentit, Pla va assegurar que el ciclista va morir a causa d'una «infecció generalitzada que no es va poder solucionar». A més, la infecció «no té perquè estar directament relacionada amb l'accident» patit dies abans, va assegurar el director del SAAS. També va informar que a Barcelona se li van donar uns antibiòtics per aquesta infecció i que el propi Gaya va assegurar que se'ls estava prenent.

Noms i cognoms als informes / La família també ha denunciat que en l'informe d'urgències no hi havia cap firma del metge. Pla va assegurar en aquest sentit que en els informes que té el SAAS (en aquest cas informàtics), hi ha constància de «totes les persones que van intervindre» en el cas, metges i infermers inclosos.

El SAAS no ha rebut cap denúncia per part de la família, tot i que Pla va manifestar que tenen tot el dret a anar a la Batllia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT