PUBLICITAT

Dos títols estan en joc

  • Joan Carchat no pot fallar en la penúltima cita de la Copa Suzuki Swift per mantenir les opcions del títol i Joan Vinyes, ja guanyador en 2RM, busca guanyar també el campionat de marques
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El Suzuki Swift de Joan Carchat, en plena competició al Príncep d'Astúries, el 10 de setembre passat. A la galeria, el Suzuki Swift S1600 de Joan Vinyes trepitja la sorra en un revolt al ral·li de Vila Joiosa, a l'abril. Per últim, Amàlia Vinyes (esquerra) i la seva copilot Aintzane Goñi, després d'acabar el ral·li de Vila Joiosa, a l'abril. Foto: FOTOESPORT

Sierra Morena. Penúltima cita de l'Espanyol de ral·lis. Els andorrans Joan Carchat i Joan Vinyes tenen un títol entre cella i cella i els dos no poden cometre errades. Un cap de setmana que promet emocions...

JOAN CARCHAT

Joan Carchat i el seu copilot Claudi Ribeiro correran dissabte en un nou escenari, el del Ral·li Sierra Morena, per mantenir les opcions al títol en la Copa Suzuki Swift 2011. Cal esmentar que, la regularitat de l'equip del Programa Junior de l'Automòbil Club d'Andorra (ACA), amb quatre podis en cinc carreres, els ha portat a lluitar pel triomf. Fins a la cita d'Oviedo la recta final de la temporada es preveia relativament plàcida, però el trencament de canvi de velocitats a l'última especial del ral·li Príncep d'Astúries no dóna opció a una nova ensopegada tot i que malgrat l'incident la situació segueix favorable a Carchat, segon a set punts de Pazó, però amb el descompte del pitjor resultat li clarament favorable.

«No podem fallar a les dues carreres que falten. Haurem d'anar ràpids però assegurant el resultat, les diferències entre els primers són mínimes i no puntuar en una de les carreres equivaldria a perdre de manera definitiva les nostres opcions. Hem de recuperar la regularitat de l'inici del curs», va dir l'andorrà.

 

JOAN VINYES

Una vegada revalidat el títol de campió d'Espanya de dues Rodes Motrius (2RM), Joan Vinyes i el seu ajudant Jordi Mercader (Suzuki Swift S1600) buscaran incrementar el compte de punts a la classificació del Campionat d'Espanya de Marques, que actualment lidera Suzuki amb 412,5 punts pels 350,5 de Peugeot.

Segons va explicar: «De moment som campions de 2RM i a Còrdova hem d'assegurar el títol d'escuderies. No hi ha dubte que, si les coses continuen com fins ara, estarem a l'aguait per si es presenta la possibilitat de competir pel subcampionat absolut, encara que en aquest cas la lluita és molt desigual, la diferència de prestacions dels vehicles afavoreixen als nostres rivals».

Per al pilot andorrà el canvi d'escenari a terres andaluses no afavoreix massa els seus interessos: En aparença sembla que així és, diuen que és un ral·li molt ràpid i sobre bon asfalt». La carrera estarà confeccionada de la següent manera: Pozoblanco (25,29 km) i Villanueva (14,86 km) en el bucle inicial mentre que Villaviciosa (24,84 km) i Ermitas-Trasierra (12,57 km) configuraran la recta final de la competició; totes les especials es disputaran dues vegades cadascuna. El recorregut total serà de 612,98 quilòmetres dels quals 155,12 de correran contra el crono. i la competició començarà dissabte a les set de matí des del parc d'assistència.

 

AMÀLIA VINYES

Amàlia Vinyes no podrà comptar amb Aintzane Goñi a la seva dreta a l'habitacle del Swift; problemes personals apartaran durant un període indeterminat de temps a la copilot basca i el seu lloc serà ocupat per Oscar Sánchez, un copilot amb una llarga trajectòria en aquesta especilitat.

Després de més de dos mesos, la petita dels Vinyes tornarà a disputar un ral·li i a més amb un canvi importants com és el de l'absència de la seva mà dreta: «Hem fet algun test amb Oscar i el resultat ha estat positiu, crec que la seva experiència pot ser important en el meu procés d'adaptació als ral·lis. De moment afrontem el Sierra Morena molt motivats i amb ganes, sobretot, de completar tots els quilòmetres de la prova per anar agafant el feeling en competició», va manifestar.

Precisament el Sierra Morena és un dels recorreguts en els qual la pilot andorrana no ha competit. D'aquesta manera afronta el seu debut Amàlia: «Com deia abans l'objectiu és acabar la carrera. Sé que és un ral·li en general ràpid encara que han recuperat alguna especial que feia molts anys que no es disputava. En els reconeixements haurem d'emprar-nos a fons i després en carrera veurem si tenim la suficient confiança per estar en el ritme dels rivals de la Swift».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT