L'Andorra s'avança però acaba perdent contra un gran Cervera

• El partit tenia com a l'alicient que el guanyador se situava colíder amb l'Agramunt
CERVERA

Marc Pujol pentina una pilota amb el cap en l'enfrontament contra el Juneda, el 15 d'octubre passat al camp d'Aixovall. Foto: ÀLEX LARA

L'Andorra va perdre ahir per 3-1 en el partit ajornat de la cinquena jornada contra el Cervera. Un resultat just al camp d'un rival que va ser millor, en un partit que tenia com a gran alicient que el guanyador se situava colíder juntament amb l'Agramunt. Així cons l'equip de Richard Imbernón es manté a tres punts de la zona capdavantera.

Els locals van demostrar d'inici que volien els tres punts. Els primers vint minuts van ser de tempteig tot i que el Cervera mostrava més ambició i va tenir alguna ocasió sense perill per a la porteria d'Albert. Al minut 23, en la primera ocasió tricolor, Ludo va fer una passada en profunditat a Cristian i aquest va driblar el porter i va marcar a porta buida. El 0-1, però, no va fer més que despertar l'adversari. El Cervera va estrènyer més disposat a remuntar i al minut 36 va empatar després de diversos avisos.

Així, amb les taules, es va arribar al descans. L'Andorra era conscient que un punt en aquest camp era bo i tot i que el tècnic tricolor no va fer cap variació tàctica el seu equip no va fer gaire més que defensar-se per evitar el segon gol d'un Cervera ràpid en el joc, fort i de gran qualitat tècnica. El 2-1 era qüestió de temps sobretot arran de la substitució d'Emili, que s'havia fet un esguinç al turmell als darrers minuts de la primera part i que va acabar demanant el canvi, produït al 50.

Els locals tenien el control de la pilota i les ocasions arribaven una rere l'altra. Al minut 75 l'Andorra es va quedar amb un home menys quan Marc Pujol va veure la segona targeta groga i en la següent acció, quan les presses començaven a treure el cap, una sèrie de rebots en l'àrea tricolor va acabar amb la pilota al fons de la xarxa. S'esperava una reacció de l'Andorra i Imbernón va passar a jugar amb una línia de tres defenses i va reubicar a Maneiro com a segon punta per caçar les pilotes altes.

El cert, però, és que l'Andorra estava en inferioritat numèrica i el Cervera no estava disposat a fer miques tot l'esforç que l'havia costat remuntar. Els tricolors suaven per tenir la pilota i gairebé no van inquietar la porteria local. Qualsevol opció de miracle va volar quan al minut 90, un xut llunyà va acabar fent pujar el 3-1.

Imbernón no va dubtar a assenyalar el Cervera com un equip extraordinari: «Són fins ara el millor equip contra el qual ens hem enfrontat. Avui [ahir per al lector] han sigut millors que nosaltres i ha guanyat per mèrit propi, no per demèrit nostre. Segur que aquest equip lluitarà per l'ascens», va assegurar.