PUBLICITAT

El pont de Tots Sants deixa una ocupació de prop del 85%

  • La incidència de la campanya turística Alguna cosa es mou a Andorra en aquest pont ha estat baixa
  • Andorra rep 60.000 vehicles, sent el dia de més entrades diumenge amb 17.000, i el de més sortides dilluns amb més de 18.000
01112011-cues
Retencions de sortida aquest dimarts al matí a l'alçada de la Margineda. Foto: ANA / M. T.
Els hotelers deixen enrere el pont de Tots Sants amb una valoració satisfactòria de l'ocupació d'aquests quatre dies. Segons el portaveu de la Unió Hotelera d'Andorra (UHA), Antoni Azurmendi, s'ha superat en molts casos el 80% d'ocupació previst, arribant més a prop del 85%, amb establiments plens dissabte i diumenge. Tot i així, no es compensa el fet de no haver disposat del pont del Pilar. Les campanyes d'Alguna cosa es mou a Andorra i Andorra a Taula tenen incidència un cop el turista ja és al Principat però encara no per incrementar el nombre de visites.
El pont de Tots Sants acaba aquest dimarts amb bones sensacions respecte a les visites turístiques que ha rebut el país. Així ho ha indicat Azurmendi, afirmant que en alguns establiments l'ocupació ha superat les previsions inicials i ha arribat fins al 85%. Aquest fet, segons Azurmendi, es deu a que els hotels s'han omplert sobretot dissabte i diumenge i han obtingut bons registres divendres i dilluns –dies més fluixos del pont-. Tot i gaudir d'un dia més de pont del que és habitual per Tots Sants, el portaveu de l'UHA ha manifestat que no s'ha pogut compensar el fet de no haver comptat amb el pont del Pilar, "però tot el que ha obert s'ha omplert".

Pel que fa a les zones, Azurmendi ha destacat que les puntes d'ocupació s'han mogut entre les parròquies més altes dissabte i les centrals diumenge. La majoria d'aquests visitants han vingut de Catalunya, seguint el turisme de proximitat que caracteritza aquests dies de festa, seguit dels d'Aragó, Llevant i França. A més, segons el responsable del sector hoteler, han començat a arribar turistes de Madrid i el País Basc.

La incidència de la campanya turística Alguna cosa es mou a Andorra en aquest pont ha estat baixa, com havia previst Azurmendi, perquè els que han entrat al país per aquestes dates ja tenien planificada la visita i per tant no s'han incrementat les reserves, ha explicat. Un cop al país, els turistes sí que s'han pogut beneficiar de les activitats i descomptes oferts. També la promoció Andorra a Taula ha funcionat durant aquest pont, encara que s'ha venut principalment als mateixos hotels i restaurants del país. "Els restaurants han treballat amb una bona demanda", ha informat el portaveu de l'UHA.
El cap d’àrea de Mobilitat, Jaume Castells, ha indicat que durant els quatre dies del pont de Tots Sants han accedit al país un total de 60.000 vehicles, una xifra que és lleugerament inferior a la del 2005, l'últim cop que es va escaure un pont de les mateixes característiques. Tot i això, Castells ha dit que es pot considerar una xifra molt positiva atesa la situació econòmica actual. El responsable de l'Agència de Mobilitat ha afegit que, seguint amb la tònica dels últims mesos, s'ha registrat un increment de vehicles que han accedit per la frontera del Pas de la Casa, cosa que pot significar una lleugera recuperació del turista francès.
L'Agència de Mobilitat ha registrat des de divendres l'entrada d'un total de 60.000 vehicles, 35.500 dels quals han accedit per la frontera hispanoandorrana i 24.500 per la francoandorrana. El dia de més entrades va ser diumenge amb 17.000 vehicles, mentre que el dia de més sortides va ser dilluns, amb més de 18.000.

Aquestes xifres són superiors a les registrades durant les mateixes dates de l'any passat, tot i que no és comparable perquè en aquella ocasió només hi va haver tres dies de festa. Des de Mobilitat es fa un bon balanç del pont, ja que malgrat que el nombre de vehicles ha estat una mica inferior als 63.000 vehicles de l'any 2005, any en què hi va haver un pont similar al d'enguany, les xifres són molt positives si es té en compte la situació econòmica actual.

Pel que fa als problemes de trànsit, el dia més problemàtic va ser diumenge amb cues de 6 quilòmetres d'entrada a la N-145. De sortida, diumenge es van produir 4 quilòmetres de retencions a la frontera del Pas de la Casa, i dilluns a la tarda hi van haver complicacions per sortir per la frontera del Riu Runer des de Santa Coloma durant tota la tarda. En canvi, aquest dimarts hi ha hagut algunes retencions de les 11 a les 15 hores, però no s'han produït tants problemes pel fet de ser festiu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT