PUBLICITAT

InNova Música es desvincula del festival digital Art Futura

  • Carles Guinovart i Francesco Tristano, ganxos de les jornades de creació musical
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Francesco Tristano, el 2009. Foto: EL PERIÒDIC

Poc ha durat la il·lusió. Ni dues edicions. I això que l'any passat els aleshores secretaris d'estat de Cultura i per a la Promoció de la Societat del Coneixement –Clara Vives i Alfons Miralles, respectivament– van augurar que Andorra es convertiria «en un o dos anys» en seu d'Art Futura. Potser ho recordin, allò: quatre dies de conferències i projeccions a la sala d'art de Govern, a l'Auditori i als cines Modern i Illa Carlemany. Doncs res més lluny de la realitat: dotze mesos després, el pioner i també el més veterà dels festival de cultura digital que es fan i es desfan a l'univers sencer –una mena de Sónar, per entendre'ns, que se celebra simultàniament a una quinzena de ciutats de tot el món– no tindrà ni tan sols l'extensió andorrana que va estrenar el curs passat. Hi tindran alguna cosa a veure els 12.500 euros de pressupost que es va cruspir l'experiment d'aleshores, i també –no ens enganyem– l'escàs entusiasme que hi va mostrar el públic local.

El cas és que les jornades InNova Música, que el 2010 van ser l'excusa per acollir un primer tast d'Art Futura, tornen aquesta quarta edició al molt més auster format dels primers anys i concentren tota l'activitat en dues úniques sessions. Per començar, i com ja s'ha dit, es prescindeix del paraigua d'Art Futura. InNova torna a ser InNova: dues jornades consagrades a difondre i estimular l'aplicació de les noves tecnologies a la creació musical i al videoart. Que no és poc. Aquesta edició tindrà lloc els dies 17 i 18 de novembre a la Llacuna, i el gran protagonista serà el compositor i pedagog català Carles Guinovart (Barcelona, 1941), deixeble d'Olivier Messiaen i un dels gurus espanyols de la música contemporània. Guinovart impartirà la conferència inaugural, i el concert de la primera jornada estarà consagrat a la seva obra: Duende, per a duet de flauta i piano, i El Aleph, una singular peça per a clarinet, viola, violoncel, piano i... narrador (Jordi González de Alaiza, per cert).

L'altre protagonista d'InNova serà Francesco Tristano (1981), eclèctic pianista luxemburguès que ja va sorprendre en l'edició del 2009 i que compareix ara amb disc nou acata de sortir del forn: aquest bachCage de prometedor títol. Paral·lelament a la secció diguem-ne acadèmica, InNova ha convocat la quarta edició el concurs homònim, amb les tres modalitats habituals –música moderna, música acadèmica i videoart musical– que repartiran 6.000 euros en premis. La vita, repetim-ho, el 17 i el 18 de novembre a la Llacuna.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT