El VPC continua sense guanyar i tampoc no obté el 'bonus' defensiu

• L'equip de Michael Broad perd al camp de l'invicte Laroque (25-17) i suma la cinquena derrota seguida
LAROQUE

Un moment del partit entre el VPC i el Laroque, que continua invicte, ahir. Foto: ROSA MARIA CARRILLO

El VPC havia fet una mena de conjura abans de la visita al camp del Laroque per obtenir d'una vegada per totes la primera victòria en la lliga. Va escollir, però, un escenari realment complicat ja que el rival està encara invicte i de nou l'equip que dirigeix Michael Broad ha tornat al Principat amb les mans buides. Un 25-17 que a més deixa el quinze andorrà sense el bonus defensiu i enfonsat en la part baixa de la taula.

La primera part va ser la causant de la cinquena derrota consecutiva del defensor del títol en la Divisió d'Honor. Amb un joc lent i sense idees, el VPC no s'apropava a la línia de marca enemiga i ja es veia que tard o d'hora el Laroque acabaria estrenant el caseller de punts. A més Berrier i Esteve Pérez es van lesionar i als sis minuts va arribar el primer assaig local, amb un placatge de Magallon a un metre de l'assaig que no va ser suficient per evitar el 5-0.

Adam Hinds va fer el 5-3 en transformar una penalitat al 8 però el cert és que els locals ja no van concedir gairebé res al VPC fins el descans, tret d'una altra penalitat fallada pel xutador australià al 20 quan el marcador era de 8-3 per un cop de càstig transformat pels locals. Abans del descans els locals van anotar un altre assaig (minut 36, 51-3) i a sobre Joan Fité va veure la targeta blanca per falta tècnica que va deixar el VPC en inferioritat numèrica a l'inici del segon temps.

El Laroque va buscar la sentència definitiva en els primers minuts i va aconsegui8r un assaig transformat matiner per fer pujar el 22-3.

DUES MARQUES IL·LUSIONANTS / Ja amb Fité al camp l'equip de Broad per fi va reaccionar, es va fer amb el domini de l'oval i Kirikaixvili va culminar amb l'assaig una jugada, que Hinds va transformar. Era el 22-10 i l'empenta andorrana no va decaure. Hinds va fer una cavalcada de les seves cap al minut 70 per acabar fent marca sota pals que ell mateix va transformar en el 22-17.

Començava un nou partit que tenia bona pinta perquè la balança estava canviant, amb el VPC a l'alça i el Laroque mig tocat. El risc en defensa, però, va provocar una penalitat en contra que els locals no van desaprofitar per fer el 25-17. Vuit punts de diferència i per un el VPC no obtenia el bonus defensiu. Els set minuts que quedaven ho va intentar de mil maneres, atacant tota l'estona en camp rival, però no va haver-hi manera de trobar un forat o un metre de xut per provar el drop. Res. Els locals van demostrar perquè estan a dalt i el VPC potser va merèixer més tot i que la fluixa primera part la va acabar pagant amb la derrota.