PUBLICITAT

En memòria de Carlos Gaya

  • L'Agrupació Ciclista Andorrana organitza una sortida a peu al cim del Casamanya per homenatjar el company mort després d'un accident amb la bici.
  • Hi participen una trentena de membres del club, tres d'ells en btt
R. M. S.
ORDINO

Periodic
Al cim del Casamanya es va guardar un minut de silenci en memòria de Gaya, ahir Foto: R. M. S.

L'esport forma famílies i aquestes ja poden ser d'atletes, de judoques, de karateques o de golfistes. En aquest cas, part de la família del ciclisme andorrà està de dol, i això ha fet unir-la una mica més. Carlos Gaya, membre de l'Agrupació Ciclista Andorrana (ACA), va morir el passat divendres després de patir un accident amb la bicicleta el diumenge anterior. Aquest fet ha deixat la gent de l'ACA tocada, perquè Gaya no només era un company de batalles, sinó molt més que això per a la gent de sempre que forma aquest club. Així, ahir l'ACA va organitzar una sortida de club, a peu, des del coll d'Ordino fins al cim del Casamanya. Una caminada que va comptar amb una trentena de membres, tres dels quals es van atrevir a pujar en bicicleta de muntanya, tot i que en els forts pendents la van haver de carregar a l'esquena. Tot valia per homenatjar un membre de la família ciclista que ja no hi serà els diumenges.

Passades les deu del matí es van donar cita al coll d'Ordino una trentena de ciclistes, acompanyants i amics de Gaya, entre ells el Síndic General, Vicenç Mateu, que volien fer d'aquesta caminada un record pel company. Durant l'ascensió, les converses eren variades però entre totes sempre acabava per sortir el nom de Carlos. El debat estava obert: la seguretat, els perills que pateixen com a ciclistes, la indefensió en certes ocasions i, sobretot, les circumstàncies com va morir Carlos, cinc dies després de patir l'accident i afectat per una ferida a prop de la melsa que des de l'Hospital no van considerar greu com per ingressar-lo. De fet, el cas està ara en mans d'advocats, que miraran si hi va haver negligència, i prova que alguna cosa no està clara és que la mateixa Batllia té obert el cas, i l'estudi de l'autòpsia encara és en procés. Així, la família també ha anunciat que denunciarà l'Hospital, i tot camina per la senda de la justícia.

Ahir el camí que van agafar els ciclistes i amics va ser el més prop del cel possible, a 2.740 metres d'altitud, per intentar ser amb Carlos. Al cim es va guardar un minut de silenci en memòria de l'amic, del ciclista, del familiar, i amb això i el descens següent, tots rumiant aquestes coses que els hi passen quan són ciclistes que fan esport entre vehicles, es va acabar una jornada dedicada al record.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT