Loan remunta fins la 5a plaça, però acaba 11è a l'F4 francesa

• El jove pilot tanca la campanya de l'Auto Sport Academy al Paul Ricard
CASTELLET

Àlex Loan, a la cursa del circuit d'Albi del passat setembre. Foto: DANIEL DELIEN

El jove pilot Àlex Loan va obtenir ahir a la tarda la cinquena posició a la segona cursa de la cita amb el circuit Paul Ricard HTTT de Castellet (França), en la que era l'última cita de la temporada 2011 del Campionat de França Fórmula 4 de l'Auto Sport Academy).

Aquesta cinquena plaça va arribar tot i que el jove pilot andorrà sortia en quinzè lloc de la graella, després d'unes sessions d'entrenaments de divendres que el van obligar a donar el 200% del seu pilotatge tant a la primera cursa de dissabte –va sortir 13è i va acabar 8è–, com a la d'avui a la segona.

Loan va protagonitzar una important remuntada ja en la primera volta de la cursa d'ahir. Aviat va aconseguir recuperar posicions de manera espectacular, fins situar-se vuitè, i poc després va escalar posicions fins arribar a la cinquena plaça, que va poder mantenir amb un pilotatge ferm, tot i les dificultats que havia tingut el dia anterior amb el seu vehicle, amb problemes elèctrics.

D'aquesta manera, el pilot andorrà de les joves promeses de l'Automòbil Club Andorra (ACA), ha quedat onzè en la classificació general d'aquest campionat de Fórmula 4 francesa. El seu entrenador, Thierry Canga, va assegurar que Loan havia estat força bé en la cursa d'ahir al Paul Ricard, mentre que el jove va confirmar que aquest onzè lloc, tenint en compte com havia anat la temporada, «no està gens malament». Amb tot, l'objectiu inicial era acabar entre els deu primers.