PUBLICITAT

L'ACA vol assegurar que el terreny no és inundable

EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
La duana andorrana inundada. Foto: TONY LARA

Davant de la decisió de la comissió d'Urbanisme de Lleida de suspendre la construcció de l'edifici de la duana i la Policia a la frontera hispanoandorrana, l'Agència Catalana de l'Aigua va expilcar que no ha fet cap informe desfavorable sinó que ha advertit que l'edificació estava prevista en la zona del barranc del riu Runer. Per aquest motiu des de l'ACA expliquen que es necessitarà una autorització administrativa de l'organisme hidràulic competene, en aquest sentit la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), i que «s'haurà de justificar que l'edificació és compatible amb el reglament del domini públic hidràulic i amb la directriu de preservació davant dels riscos d'inundació del Reglament d'Urbanisme.

Serà l'estudi d'inundabilitat en detall els que justificaran aquests extrems que s'han de justificar, així com també s'haurà de fer el sanejament, amb l'autorització d'abocament corresponent, i el subministrament d'aigua.

La Comissió d'Urbanisme de Lleida va informar que va suspendre la construcció del nou edifici de la Policia Nacional espanyola a la frontera hispanoandorrana al a Farga de Moles arran d'un informe negatiu de l'ACA que alertava del perill geohidrològic de la zona.

ESTUDI / Ara però el que ha fet el Ministeri Interior del país veí ha estat demanar un estudi hidrogeomorfològic per assegurar que la construcció no té perill d'esfondrament per la seva proximitat al riu Runer. Els resultats d'aquest informe seran els que determinaran si cal o no canviar l'emplaçament previst. El projecte del nou edifici l'ha elaborat la Direcció General de la Policia Espanyola. Es tracta d'una nova edificació que centralitzaria els serveis de la Policia Nacioanl al punt fronterer.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT