PUBLICITAT

Cavaco Silva no desmenteix el tancament del consolat

  • El president portuguès assegura a Martí que no hi ha una decisió presa
EL PERIÒDIC
ASUNCIÓN

Periodic
La fotografia oficial dels líders que han participat a la Cimera Iberoamericana a Asunción, ahir Foto: EFE / ANDRÉS CRISTALDO

El president portuguès, Aníbal Cavaco Silva, i el primer ministre, Pedro Passos Coelho, van informar ahir al cap de Govern, Toni Martí, que no hi ha una decisió presa en relació al tancament de la representació diplomàtica que té Portugal a Andorra i que afecta a més de 13.000 residents portuguesos. Per la seva banda, Martí també es va reunir amb el ministre d'Afers Exteriors portuguès a qui va traslladar la voluntat de començar a negociar el conveni de no doble imposició.

Cavaco Silva i Passos Coelho van insistir en què no s'ha adoptat cap acord, però tampoc van negar que la intenció final sigui la clausura de la representació diplomàtica i consular. Els mandataris portuguesos sí que van reafirmar, però, que degut a la crisi econòmica estan duent reajustaments en tots els ministeris. Martí va manifestar a Cavaco Silva i Passos Coelho la voluntat que Portugal mantingui oberta la seva ambaixada i el seu consolat davant la inquietud dels més de 13.000 residents portuguesos que desaparegui la representació diplomàtica i que suposaria que s'haurien de desplaçar a Barcelona o Tolosa per fer qualsevol tràmit.

FISCALITAT / D'altra banda, Martí va aprofitar l'estada a Asunción en el marc de la Cimera Iberoamericana per entrevistar-se amb el ministre d'Afers Exteriors portuguès, Paulo Portas. El cap de Govern li va traslladar la voluntat d'iniciar la negociació d'un conveni de no doble imposició amb Portugal, cosa que el ministre lusità s'hi va mostrar molt favorable, segons va informar ahir el Govern en un comunicat.

Precisament, el procés d'obertura econòmica d'Andorra ha estat una de les argumentacions que ha fet servir Martí en les reunions bilaterals que ha mantingut amb autoritats iberoamericanes presents a la Cimera. Entre elles hi havia el president espanyol José Luis Rodríguez Zapatero i la ministra d'Afers Exteriors Trinidad Jiménez a qui va demanar la possibilitat d'accelerar la signatura del conveni de trasllat de residus el més aviat possible, vist el calendari electoral del país veí.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT