La garra i l'entrega no poden fer front a l'ordre i la qualitat tècnica

• Un Hotels Plaza treballador acaba sent víctima de la impotència davant un Antequera superior en tot

Nacho (dorsal 14) i Flores pressionen Cabinho en una acció d'atac de l'Hotels Plaza, ahir al Poliesportiu. Foto: EL PERIÒDIC

deia Xavier de la Rosa en el post partit a Martorell que jugant sempre com dijous seria molt difícil perdre. Dos dies més tard, és a dir, ahir –cal destacar-ho també, amb només 48 hores per descansar i preparar el següent partit– el rei de l'empat i encara invicte Antequera el va passar per sobre. 2-5. Va ser millor i es va endur els tres punts del Poliesportiu amb tota justícia davant un Hotels Plaza treballador i sacrificat que contínuament es va topar amb una paret quan atacava i amb un huracà alhora de defensar. En definitiva l'equip de De la Rosa no va jugar malament però va acabar sent víctima de la impotència davant un Antequera superior en tot.

Va semblar d'inici que l'Hotels Plaza tenia el control. Desgast físic enorme en defensa amb pressió individual a tota la pista davant un rival que va aguantar el xàfec a base d'evitar amb ordre els intents d'ocasió locals. El cert, però, és que la primera la va tenir Flores, que aprofitant una pilota en llarg del meta Boli, va fer lluir Aitor a la mitja volta.

EL PORTER BOLI, EL MILLOR ASSISTENT / A mida que passaven els minuts i les forces andorranes començaven a minvar l'Anquetera va començar a aplicar sobre el parquet les seves virtuts i a evidenciar les carències dels de De la Rosa. I fins el descans es va fer amo absolut de tot davant un Andorra que va acabar desquiciat. El que és curiós és que l'home més decisiu va ser el seu porter, Boli, i no per les seves aturades –l'Hotels Plaza només va tenir opcions de gol clares amb un xut de Cabinho al minut 11 que va enviar fora a boca de canó– sinó per les assistències en llarg que va repartir. Va ser un recital de precisió amb els peus. Ell va deixar Flores sol davant Aitor al minut 3 en el primer avís i en el segon, al 10 –i amb el seu equip dominant– va passar per alt i en profunditat a Da Silva i aquest va batre de vaselina Aitor, que va sortir de l'àrea per tallar la contra.

Al 12 va arribar el segon gol visitant amb un teva-meva d'Isaac i Flores a la contra que l'últim va culminar amb elegància.

L'Andorra va quedar malferit psicològicament arran del 0-2 perquè intentava de totes les maneres tenir una sola ocasió de gol i no podia. L'Antequera va aprofitar per buscar la sentència abans del descans i de nou amb Boli com a assistent. Al minut 14 el porter visitant va creuar tota la pista aprofitant que ningú no l'entrava i va acabar xutant des del doble penal, amb gran resposta d'Aitor. Al 16 va regalar el gol en profunditat a Da Silva, però el meta tricolor va fer una fantàstica intervenció. Al 16 va provar un xut d'àrea a àrea amb Aitor de cinquè home en atac que va sortir fora per poc i al 18 va iniciar des del darrere una contra que va acabar amb un mà a mà de Flores desbaratat per Aitor.

SOLUCIONS SENSE ÈXIT / Era evident que l'Antequera havia anat als vestidors amb un 0-2 demostrant ser millor equip i De la Rosa va buscar solucions de cara a la segona part –i durant– però res no va fer canviar la dinàmica. Ni de joc ni de gols.

D'entrada el tècnic tricolor va manar Aitor incorporar-se com a cinquè home en tots els atacs de l'Hotels Plaza. Les conseqüència: que Boli va estar a punt de marcar d'àrea a àrea al minut 26, que Guessous sí va fer el 0-3 al minut 30 i que les ocasions de gol de l'Andorra continuaven sense arribar, tret d'una jugada entre Carlinhos i Soty que no va arribar a rematar Cabinho amb tot a favor. Després, al meridià del segon temps, De la Rosa va treure Paulinho, millor amb els peus que Aitor. El resultat: un altre gol de Guessous pocs segons després aprofitant l'absolut desconcert local.

Era el 0-4 i ja no quedaven gaires solucions més, principalment perquè el partit havia entrat en una monotonia absoluta: l'Andorra acorralava l'Antequera, tocava i tocava sense trobar forats en l'endreçada defensa visitant, quan els andalusos recuperaven intentaven el gol a porta buida i de nou a començar. Amb aquest panorama, a partir del minut 32, De la Rosa va buscar un últim recurs, ja suïcida, amb Carlinhos com a porter jugador per donar més dinamisme a la circulació de la pilota. Els gols de l'Hotels Plaza van arribar, tot i que ja era massa tard. Nacho va fer l'1-4 al 37, Carlinhos el 2-4 a 49 segons per al final i Tete va respondre sobre la botzina amb el 2-5.