PUBLICITAT

La família del ciclista mort denunciarà l'hospital per negligència

  • A més del cop a la cara, Carlos Gaya va patir una ferida de 5cm prop de la melsa
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Carlos Gaya, amb el mallot de l'ACA, club del que formava part. Foto: EL PERIÒDIC

la família de Carlos Gaya, ciclista de 53 anys que va morir el passat divendres després que patís un accident de bicicleta el diumenge anterior –16 d'octubre–, denunciarà l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell per possible negligència. Segons fonts de la família, els motius de la mort no estan clars, cosa que ho confirma que hi hagi oberta una investigació per part de la Batllia. Així mateix, l'informe forense encara no està finalitzat, donada la dificultat del cas, tot i que Gaya va ser enterrat el passat dimecres, cinc dies després de la seva mort. En l'accident, el ciclista va patir un fort cop a la cara que va afectar la mandíbula, però també una ferida d'uns cinc centímetres prop de la melsa, provocada per l'impacte amb el manillar de la seva bicicleta.

Gaya, que era membre de l'Agrupació Ciclista Andorrana (ACA), va xocar el diumenge 16 d'octubre amb el lateral d'un tot terreny que creuava la carretera de l'Obac per la cruïlla del carrer Verge del Pilar. Va ser evacuat a Barcelona, a l'Hospital Vall d'Hebrón, on en principi se li havia de realitzar una operació quirúrgica maxil·lofacial. Finalment l'operació no es va poder fer –se li havia de donar cita– i Gaya va ser enviat a Andorra, a l'hospital, on va rebre l'alta dilluns al matí i va marxar a casa. Els següents dies el seu estat va empitjorar. Dimarts es va trobar malament i va tornar a l'hospital d'urgències, on va ser atès en la ferida oberta a prop de la melsa, sense que es considerés la possibilitat d'ingrés. Va ser enviat de retorn al seu domicili. El divendres es va tornar a trobar malament, però ja no es va poder fer res per salvar-lo.

Segons la família, la demanda per negligència a l'hospital es farà amb tota seguretat, perquè el cas alberga moltes ombres en el procés, perquè volen saber la veritat del que va passar, i per què se li va enviar a casa quan Gaya es queixava del dolor i de la ferida a prop de la melsa.

cap metge a l'informe d'urgències / Una de les coses que criden l'atenció és que en l'informe mèdic que es va donar a la família quan va ingressar d'urgència pels forts dolors no hi ha cap firma de cap metge. «A l'informe d'urgències no diu en cap lloc quin metge el va agafar», asseguren fonts properes a la família. Així mateix, segons ha pogut saber aquest rotatiu, fins i tot des de l'hospital s'ha insistit en què no tenen constància de qui va ser el metge o metges que van fer l'anàlisi a Gaya, tot i que això ahir no va ser possible confirmar per fonts hospitalàries.

DEMÀ, HOMENATGE a gaya al CASAMANYA/ L'Agrupació Ciclista Andorrana ha organitzat per a demà un homenatge al seu company Carlos Gaya. Es farà una caminada a peu fins el Pic del Casamanya, amb sortida des del cim del coll d'Ordino, a les 10.00 del matí. Dalt es guardarà un minut de silenci en la seva memòria.

UN ACCIDENT A UN PUNT NEGRE / El lloc de l'accident és un dels punts negres que el Govern ha catalogat com a tal i que està en procés de reestructuració. El gir a l'esquerra de l'Avinguda Tarragona per accedir al carrer Verge del Pilar serà eliminat en menys d'un mes. És un lloc que ha estat qualificat com a punt negre i la Taula de Mobilitat ha decidit eliminar-lo, cosa que suposa els següents canvis de la circulació: Els vehicles que vulguin girar a l'esquerra des de l'Avinguda Tarragona ho hauran de fer des de la rotonda de la plaça Escaler, i el carrer ciutat de Consuegra i Verge de Pilar canviaran el sentit de circulació. A la intersecció del carrer Verge del Pilar amb la carretera de l'Obac s'instal·larà un semàfor amb un sistema de detecció de cues per evitar retencions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT