PUBLICITAT

Nova concentració pel consolat

  • La comunitat portuguesa inicia els contactes amb les autoritats portugueses per reunir-s'hi a Lisboa
LAIA F. MAROT
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La primera concentració. Foto: ÀLEX LARA

La Plataforma contra el tancament del consolat portuguès planeja noves accions. Pel que fa a les mobilitzacions socials, els representants de la comunitat estan organitzant una segona concentració de protesta, aquesta vegada davant del consolat de Portugal a Andorra el dia 15 de novembre. Segons va explicar ahir la Plataforma en un comunicat, aquesta data és especialment significativa, ja que «és el dia de l'11é aniversari de la seva inauguració».

La intenció dels representants lusitans és «concentrar un gran nombre de ciutadans d'Andorra davant de les instal·lacions consulars»; aquesta vegada, esperen un nombre superior d'assistents que a la primera, ja que «hem tingut més temps per treballar, per explicar la idea de la Plataforma i el problema de què tanquin el consolat, i la gent s'ha anat sensibilitzant».

El dia de la concentració la Plataforma «ens presentarem amb un pastís d'aniversari gegant, que durà escrit el nostre lema: Não ao fecho do Consulado i que el repartirem per a tots els assistents». Posteriorment, «llegirem un manifest i probablement cantarem la cançó d'aniversari feliç a aquesta important institució de la qual pot ser que sigui la darrera ocasió que puguem celebrar-ne els anys».

En l'àmbit polític, la Plataforma ha decidit començar a iniciar els contactes per ser rebuts en un viatge a Portugal «amb la intenció de fer arribar les nostres queixes de manera directa al secretari d'Estat de les Comunitats Portugueses, al ministre d'Assumptes Exteriors i al president de la República». La data del viatge, però, no es pot concretar encara «ja que dependrem de la disponibilitat de les agendes dels interlocutors de Portugal». De totes maneres, la Plataforma ja va estar parlant d'un possible calendari, i van decidir que la data «que es perfila com a òptima segons les nostres intencions i la nostra estratègia és dilluns 21 de novembre», data que coincideix en la setmana que el Govern de Portugal estarà en el procés de negociacions del pressupost de l'Estat, que es votarà a finals de novembre.

confiança en els ‘mediadors' / En els dies mes immediats, la plataforma va anunciar «que no deixarà d'estar en contacte constant amb tots els agents que hi ha implicats» en aquesta situació. Tot i així, els representants de la comunitat van voler subratllar que de moment resten a l'expectativa de les accions que duran a terme el cap de Govern, Toni Martí, en la seva reunió amb el primer ministre portuguès a Paraguai, el ministre d'Assumptes Exteriors, Gilbert Saboya, i finalment el raonador del ciutadà, «en els quals dipositem plenament la nostra confiança i a qui volem manifestar públicament el nostre agraïment tant per el seu interès institucional, com per el seu interès personal».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT