PUBLICITAT

Rècord de participació

  • La 33a edició ha comptat amb 216 caps de bestiar
  • Agricultura confia en aconseguir aviat l'IGP
L. F. M.
ANDORRA LA VELLA

De Santa Coloma al centre dAndorra la Vella. Ahir es va celebrar la 33a edició de la Fira Concurs de Bestiar, aquest any situada a l'aparcament comunal, davant de l'edifici del Govern i amb rècord de participació: 216 caps de bestiar, la xifra més alta de les darreres edicions. Bestiar boví, equí i oví. Aquest últims també participaven en el 8è Concurs Nacional de la Raça Bruna d'Andorra, amb un premi especial pel millor anoll i per a la millor anolla.

Landry Riba, director d'Agricultura, es va mostrar satisfet per la participació, i també pel canvi d'ubicació, ja que a la Borda Mateu, on es feia les altres edicions, amb el temps plujós d'ahir, el terreny hagués estat «tot enfangat». La Fira Concurs de Bestiar estava oberta a tots els ramaders de les valls que presentessin animals d'espècie bovina, equina i ovina i que complissin les bases, i va repartit fins una norantena de premis corresponents a una trentena de categories, a més dels dos premis especials per als millors exemplars de la raça bruna. «La presència de la Bruna d'Andorra és dominant i mostra de la bona acollida del concurs» , va explicar Riba.

IGP

Riba es va mostrar molt optimista sobre aconseguir aviat la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) europea per a la carn de vedella produïda a Andorra amb criteris de qualitat. Les auditories per analitzar les explotacions començaran a principis de novembre. Actualment «se sacrifiquen uns 800 vedells anuals, 60 bous i un miler de corders, arribant als 2.000 caps de bestiar de carn de qualitat controlada», va detallar. L'objectiu «és que quan tinguem la IGP, el segell quedi cenyit a un territori, Andorra- una raça, la bruna, i un producte, la carn de qualitat», va afegir el director d'Agricultura.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT