PUBLICITAT

Increment lleuger dels abonats a banda ampla al setembre

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El nombre d'abonats a la banda ampla s'ha incrementat lleugerament el mes de setembre, segons el Departament d'Estadística. Concretament, els serveis d'Internet banda ampla totalitzen 24.997 abonats, el que representa una tendència mensual lleugerament a l'alça (0,7%) i moderadament a l'alça en termes interanuals (5,4%).

Les dades mostren que l'evolució del servei de banda ampla basat en fibra òptica manté una elevada taxa de creixement en termes interanuals (60,9% al setembre) en detriment del servei basat en ADSL, que ara davalla un -33,6%. Un 63% dels abonats a Internet banda ampla ja utilitzen el servei basat en fibra òptica.

D'altra banda, al setembre, el nombre d'abonats als serveis de telefonia se situa en 49.416 pel que fa a la fixa, i 64.636 en la mòbil. La tendència mensual dels dos serveis es manté estable, i la interanual registra un marginal increment en el cas del servei de telefonia fixa (0,4%) mentre que es manté estable en el cas de la mòbil.

Les dades posen de relleu que el trànsit telefònic durant el mes de setembre ha totalitzat 21,7 milions de minuts. Totes dues tendències presenten una tendència baixista durant aquest any; la interanual de manera més acusada en registrar durant setembre el diferencial negatiu més elevat de l'any en curs (-4,2%). La tendència mensual també arrossega tres mesos consecutius marcant retrocessos prop de l'1% mensual.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT