PUBLICITAT

El River debuta davant de l'afició contra un Oviedo en hores baixes

  • La grada petita frontal a les banquetes estarà oberta per instal·lar el públic jove
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El base Fede Bavosi, ahir durant la roda de premsa prèvia al partit, amb el tècnic Joan Peñarroya just al costat. Foto: ÀLEX LARA

Ha trigat i per fi a finals del mes d'octubre, avui mateix dia 28, a partir de les 21.00 hores, el River Andorra debutarà en competició regular de la LEB Plata al seu pavelló, el Poliesportiu de Govern, on tindrà de rival un Oviedo Club Baloncesto que encara no coneix la victòria i que arriba per això necessitat. No molt més, per altra banda, que els andorrans, que sumen un triomf i una derrota, també en dos partits disputats, quan avui arrenca la quarta jornada que acabarà diumenge amb el duel entre el líder i únic equip invicte, el Barça Regal, i el Aguas de Sousas Orense, tercer a la taula.

El Poliesportiu viurà, a més, una novetat, i és que el club obrirà la graderia petita frontal a les banquetes per donar cabuda allà als aficionats més joves i sorollosos, en una iniciativa que intentarà fer del Poliesportiu una mena de gran Joan Alay, amb aquella atmosfera de pressió circular, tancada en tots els costats –al pavelló de Govern les oficines del Casal de l'Esport impedeixen tancar aquest cercle. En tot cas, es busca crear base d'afició, fins i tot alguna penya fidel a l'equip. «Juguem per la nostra afició, no per nosaltres», va repetir el tècnic Joan Peñarroya ahir, en el missatge habitual per poder tenir una bona entrada.

El duel, tot i semblar assequible, i molt més que això si es mira la classificació, pot ser una trampa, perquè segons Peñarroya l'Oviedo és «imprevisible», el que per ell vol dir que «si tenen un bon dia» poden convertir-se en un equip «molt perillós». La idea, bàsica, és «que no juguin còmodes», controlar «el perímetre», des d'on poden ser letals, i treballar bàsicament en «el rebot defensiu i en defensa». Aquestes són les armes defensives andorranes, per conformar un atac ràpid i consistent.

Per a l'entrenador del River, la primera norma és la defensa, el treball aquí com a base del control del partit, i a partir d'aquesta treballar per fer punts en atac. La plantilla treballa per assumir aquest rol, i això ho demostren les paraules d'ahir de Fede Bavosi, el base que va revolucionar l'últim matx contra l'Aurteneche en un últim quart que va donar la victòria als andorrans, que assegura: «En els dos partits que portem hem tingut moments bons i dolents, però això és normal, el que hem de fer és dominar les facetes del joc defensiu, i a partir d'aquí créixer en atac». Peñarroya va destacar ahir la fortalesa de conjunt dels asturians i especialment que sigui un bloc «similar» al de la temporada passada «quan ja ens ho van posar molt díficil». Però va treure pit qüestionat pel treball defensiu del seu equip, sobretot a l'hora de ser més forts en el rebot en propi camp per armar els contratacs amb rapidesa: «Nosaltres no tenim cap especialista, és cosa de tots, però tenim a Pablo Sánchez, que és el màxim rebotejador de la Lliga». Dada certa en termes de mitjanes per partit: 11, per un total de 22 en dos enfrontaments.

L'ADAPTACIÓ, «de mica en mica/ Preguntat Peñarroya per l'adaptació dels nous jugadors al seu estil, al Principat, al bloc en general, el tècnic va ser sincer: «Anem de mica en mica» o «estem en procés» van ser les seves respostes. «Tinc ganes que l'equip mostri ambició, ens està costant, no estem sent regulars, són jugadors nous i tenim moments de tot. Volem transmetre alegria del joc al públic». En aquest sentit, el tècnic va deixar clar els seus neguits respecte a la irregularitat: «Contra el Prat vam dominar 30 minuts i ens vam relaxar a l'últim quart, i contra l'Aurteneche vam tenir 25, 26 minuts a un nivell no desitjable». Avui s'haurien de començar a dissipar dubtes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT