PUBLICITAT

Salut informa de l’aparició de sis casos de tos ferina

  • Un d'ells correspon a una família amb tres persones afectades i l'altre a un escolar
  • En tots els casos s’ha procedit a iniciar l’enquesta epidemiològica
28102011hospital
L'Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
El Ministeri de Salut i Benestar ha informat de la detecció de diverses sospites de tos ferina des del mes de setembre, cosa que no succeïa des de l’any 2001. En total s'han notificat sis possibles brots, dos d'ells confirmats. Un d'ells correspon a una família amb tres persones afectades i l'altre a un escolar. En tots els casos s’ha procedit a iniciar l’enquesta epidemiològica, l’estudi de contactes i a l’establiment de mesures de prevenció i control d’acord al protocol establert.

El Govern d'Andorra ha comunicat aquest dijous que s'han detectat diversos possibles brots de tos ferina des del mes de setembre. El Ministeri de Salut i Benestar ha rebut sis notificacions sobre diversos brots sospitosos, dos dels quals han estat confirmats.

Al setembre es va rebre una notificació que va ser confirmada i amb la qual es van identificar dos casos més a través de l'estudi de contactes. Així, es confirmava un brot familiar de tos ferina amb tres persones afectades.

D'altra banda, al mes d'octubre, el Ministeri va registrar cinc avisos, corresponents a un cas confirmat en un escolar i quatre sospites pendents de confirmació. Dues d'aquestes últimes serien una parella de germans, un dels quals alumne a la mateixa aula del cas confirmat i l'altre un infant de guarderia. Les altres dues són d'un adult i un altre escolar que, a priori, no tenen relació epidemiològica amb les altres notificacions.

En tots els casos s’ha procedit a iniciar l’enquesta epidemiològica, l’estudi de contactes i a l’establiment de mesures de prevenció i control d’acord al protocol establert.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT