PUBLICITAT

El PS diu que no votarà en contra del pressupost

  • El Partit Socialdemòcrata es compromet a ser ràpid a l'hora de preparar les esmenes per no dilatar el tràmit parlamentari
27102011_ps
El secretari d'organització del PS, Marc Cornella, i el vocal del comitè executiu, Pere López, durant la roda de premsa.. Foto: ANA
El Partit Socialdemòcrata ha fet una primera valoració de les grans xifres del projecte de pressupost per a l'exercici 2012, i ha anunciat que no hi votarà en contra i que seran ràpids a l'hora de preparar les esmenes per no dilatar el tràmit parlamentari. Volen adoptar una actitud "responsable" que es contraposi amb el que va passar amb els dos projectes de pressupost anteriors, i tenint en compte la situació de crisi que viu el país. D'altra banda, han criticat que el pressupost no vagi en la línia del que el Govern ha anat dient, "parlant de contenció i anunciant grans estalvis de manera repetitiva". També han posat de manifest que el Govern va assegurar que presentaria el pressupost a mitjans de setembre per poder-lo tenir aprovat a finals d'any, i que finalment han acabat esgotant tot el termini.

El secretari d'organització, Marc Cornella, i el vocal del comitè executiu i exministre d'Economia i Finances, Pere López, han fet aquest dijous una primera valoració de les xifres que el Govern ha fet públiques en relació al pressupost de l'any vinent. López ha posat de manifest la "gran diferència que hi ha entre els discursos i les actuacions", ja que "es parla de contenció, s'anuncien grans estalvis" i en canvi les xifres se situen "per sobre del projecte de pressupost que s'havia fet en el seu moment". Segons López, "ens trobem amb unes xifres globals de dèficit i de volum de despeses superiors o similars a les que teníem en l'anterior govern", i ha afegit que "encara bo que el marc fiscal defensat pel PS permet una font d'ingressos addicionals". El PS també ha recordat que el Govern va dir que presentaria el projecte de pressupost a mitjans de setembre, i en canvi finalment l'entrarà a tràmit parlamentari a la data límit que marca la llei.
Per tot plegat, els socialdemòcrates consideren que el Govern no va en la línia del que anuncia perquè creuen que el pressupost no aportarà solucions a la crisi malgrat que al programa anunciessin que farien a curt termini un pla d'actuació per reactivar l'economia. En aquest sentit, han indicat que "no sembla que el pressupost ajudi a generar riquesa ni llocs de treball" ja que l'augment d'ingressos només es justifica pels nous impostos. En canvi, López ha recordat que "els projectes de pressupost del 2010 i el 2011 contenien mesures de reactivació de l'economia", i ha acusat els que van impedir que s'aprovessin de "contribuir a l'agreujament de la crisi".
Malgrat tot, Pere López ha destacat que, vista la situació econòmica que pateix el país, el PS "serà responsable amb el pressupost", posant tots els mecanismes perquè pugui tenir "la més ràpida tramitació i aprovació". Cornella ha afegit que analitzaran amb deteniment totes les partides però en cap cas es votarà en contra perquè "bloquejar un pressupost, s'ha vist en els darrers anys que ha provocat una situació encara més greu". A més, López ha indicat que per elaborar les esmenes "ens hi abocarem el conjunt del partit, tant des de l'executiva com des del grup parlamentari".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT