PUBLICITAT

La meitat dels treballadors del Comú de la capital respon l'enquesta de clima laboral

  • El Sitca acabarà de recollir-les i dilluns vinent, quan començarà a analitzar-les
27102011sitca
Els representants del Sitca durant la roda de premsa d'aquest dijous. Foto: ANA / N. M.
El 50% dels treballadors del Comú d'Andorra la Vella ja han respost a l'enquesta realitzada pel Sitca sobre el clima laboral, segons ha informat aquest dijous el seu president, Cristian Asensio. El proper dilluns 31 d'octubre es començarà a fer el recompte de les enquestes recollides i a analitzar-ne les respostes, que esperen poder tenir cap al 15 de novembre. La intenció és presentar-ne les conclusions als partits polítics que concorren a la capital, i poder repetir aquesta enquesta cada dos anys.
El Sindicat de Treballadors d'Andorra la Vella ja ha recollit la meitat de les enquestes, unes 240, que va repartir perquè els funcionaris de la capital opinin sobre les seves condicions de feina, i calculen que d'aquí a dilluns vinent encara poden arribar a un 60 o 65% de respostes. El president del Sitca, Cristian Asensio, ha indicat que entenen aquesta iniciativa com una ajuda al partit polític que entri a la corporació, "com una feina que els avancem" perquè coneguin les necessitats dels seus treballadors.

D'altra banda, des del mateix sindicat es va enviar aquest dimarts una altra enquesta per als partits polítics, perquè indiquin quines són les seves intencions si guanyen les eleccions del proper 4 de desembre. Entre les preguntes més destacades, Asensio ha assenyalat la que fa referència a la privatització de serveis, ja que "com a qualsevol empresa, el que volem nosaltres és protegir els llocs de feina dels nostres treballadors".

A més, als treballadors els preocupa la manca d'informació sobre mancomunar serveis. Asensió explica que senten a parlar d'aquesta opció però que ningú els ha presentat mai un informe de com es podria fer. El que opinen és que per mancomunar serveis cal que abans tots els comuns es regeixin per la mateixa llei, que els treballadors tinguin la mateixa franja salarial i que els horaris siguin els mateixos. A més, creuen que això també és necessari per afavorir la mobilitat dels treballadors d'una administració a una altra.

Una altra de les preocupacions del Sitca és el que reivindiquen ja des de fa temps, que se'ls tingui en compte per a les negociacions i taules de treball sobre la funció pública. En aquest sentit, apunten que de moment no se'ls ha convocat a cap reunió, però que confien que quan es comencin a produir se'ls convidarà a participar.

Per valorar les respostes i poder compartir més punts de vista amb els candidats al Comú d'Andorra la Vella, el Sitca està pensant en la idea de poder convocar una taula rodona on hi hagi representants dels treballadors i de cada un dels partits. Sobre la data i la manera de fer-ho, però, encara no ho han acabat de concretar.

Pla de jubilació
Pel que fa al pla de jubilació impulsat des del Sitca per als funcionaris d'Andorra la Vella, ja disposen del plec de bases, elaborat pels tècnics del Comú, i confien que en una o dues setmanes pugui sortir publicat al BOPA. En un principi, van apuntar-se el 37% dels treballadors, però Asensio assegura que amb les darreres informacions de la CASS, hi ha hagut molts funcionaris que s'han interessat pel tema, i que s'hi acabaran sumant. Un dels punts que inclou aquest plec de bases és que aquelles persones que ja disposen d'un pla de jubilació puguin passar els diners d'aquest al nou.

El president del Sitca, Cristian Asensio, ha informat que en una reunió amb la Plataforma de Funcionaris, els treballadors d'altres parròquies van manifestar el seu interès pel pla de jubilació, i que per aquest motiu es podria ampliar en un futur a un pla de jubilació per a la Plataforma.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT