PUBLICITAT

El Raonador veu viable mantenir una oficina de tramitació

  • Portugal podria vulnerar el dret constitucional d'accés a l'administració
LAIA F. MAROT
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El Raonador del Ciutadà, Josep Rodríguez, saluda el conseller de les Comunitats Portugueses, ahir. Foto: ANA / A. R.

El Raonador del Ciutadà, Josep Rodríguez, va rebre ahir els representants de la Plataforma per evitar el tancament del consolat portuguès al Principat. En la trobada, la comunitat portuguesa va fer entrega al Raonador de les més de 1.500 signatures recollides per recolzar la iniciativa. Pe la seva banda, Rodríguez es va comprometre a enviar la demanda de la comunitat al seu homòleg portuguès, Alfredo Sousa, Proveedor de Justicia, qui haurà de tramitar-la amb el Govern de Portugal.

Segons fonts de la Plataforma, el Raonador es va mostrar optimista, ja que «creu que la demanda té una base sòlida perquè sigui acceptada, i veu viable que finalment resti una oficina de tramitació al Principat». El Raonador va explicar que «estem encantats de fer aquesta intervenció, ja que estem parlant d'una comunitat de 13.000 persones del nostre país». Rodríguez va afegir que a finals de novembre hi haurà una trobada de raonadors a Luxemburg, en la qual coincidirà amb Sousa i aprofitarà per «traslladar de paraula la demanada que ara li enviem».

La reunió d'ahir s'emmarca en el seguit d'actuacions que està fent la comunitat lusitana per evitar perdre el consolat a Andorra. La delegació dels residents portuguesos que va assistir a la trobada amb el Raonador va estar integrada pel conseller José Manuel Da Silva, l'exconseller, José Luis Carvalho, la presidenta de la Confederació d'Empresaris Portuguesos a Andorra (CEPA), Patricia Bragança, i el director de la revista A voz lusa, Juli Barrero.

UN DRET CONSTITUCIONAL / «Quan es retalla el dret d'un ciutadà, es retalla el dret de tota la ciutadania», aquesta va ser una de les frases que el Raonador va dir al representants i que Juli Barrero, portaveu de la Plataforma, va voler destacar. Barrero va explicar ahir que la decisió de tancar el consolat al Principat és «una falta contra el dret constitucional, que tenen tots els països, d'accés a l'administració pública i al servei públic».

Barrero va afegir que el Govern portuguès, a l'hora de decidir tancar el consolat a Andorra, «hauria de tenir en consideració el cas concret d'aquest país», i tenir en compte que el Principat no forma part de la Unió Europea, a banda de la important comunitat que acull, «és una qüestió tan de volum com d'especificitat». El Govern de Portugal, però, continua sense confirmar o desmentir oficial el tancament.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT