PUBLICITAT

L'Andros dóna el vistiplau

  • Nova visita dels promotors, ara per quedar satisfets amb el treball d'anivellament dels pàdocs
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Toni Sasplugues, Henry Mathieu i Josep Besolí, ahir a la zona dels pàdocs, ja acabats: anivellats i correctes. A la galeria, l'espectacle al Grandvalira Circuit està garantit una temporada més, i el contracte és per dos anys Foto: ACA

Ha costat, però el Trofeu Andros i el seu màxim responsable, Max Mamers, han donat el vistiplau al Grandvalira Circuit del Pas de la Casa o, millor dit, al seu pàdoc. Del fang de 2010 s'ha passat a la grava de 2011 i tot l'anivellament de la zona. Ahir Henry Mathieu, persona de confiança de Mamers, va visitar la instal·lació, i en veure el seu nou estat, va telefonar el seu cap per dir-li una cosa així com «Max, tot bé». I d'aquí a assegurar el que deia el compromís entre l'ACA i els organitzadors de 2MO: aquest any hivernal Andorra serà a la cita de l'Andros, i en 2012 també. Premi al treball.

Han estat mesos de feina des que en la passada edició Max Mamers mostrés la seva cara més exigent i digués allò de «o s'asfalta el pàdoc o no tornem». Els ultimàtums mouen muntanyes, i gairebé ha estat així perquè al final les gestions de l'ACA, juntament amb el Govern d'Andorra i el Comú d'Encamp, ara hi ha una instal·lació que compleix amb dos de tres de les exigències de Mamers. El francès volia: 1, treure el fang, cosa aconseguida; 2, anivellar els pàdocs, també aconseguit; i 3, asfaltar-ho tot, cosa que queda a mitges però que no és un problema perquè les altres dues exigències per a la zona d'equips estan cobertes.

La inversió ha estat gran, però segons l'últim informe de l'ACA, l'impacte que l'activitat del Grandvalira Circuit aporta a Andorra supera l'1.800.000 euros. Una quantitat que, de fet, exigia el consens entre Govern, Comú encampadà i ACA. Primer es va enquitranar una zona del pàdoc, després va venir Mamers el passat 29 de juny i va desmuntar la història amb males cares dient que allò era un coitus interruptus fet a mitges, i després va començar una nova feina per abocar terres de pedra negra i grossa al turó dels Dos Valires, feina que el Comú va accedir a fer per tal d'anivellar i fer desaparèixer la terra verge i, en tot cas, el fang. En total, 1.600 metres quadrats de nou asfaltatge al pàdoc. A més, també s'ha millorat en mesures de seguretat, amb 100 metres de tanca instal·lada a la zona de sortida.

MÉS EQUIPS I ESPAI JUST / El pròxim Trofeu Andros comptarà amb més participació que en edicions anteriors. De fet, s'han incorporat noves escuderies com ara Renault, Ford o Mini, i els càlculs que han fet des de l'ACA per a la cita andorrana és que l'espai que hi ha reservat per als equips als pàdocs anirà just per tots. Amb la nova superfície anivellada el que s'ha aconseguit és guanyar terreny en les ribes, cosa que fa que l'espai sigui superior i la possibilitat d'acollir més equips estigui a l'abast del pàdoc andorrà.

SEGONA AL CALENDARI ANDROS / La prova andorrana serà la segona de l'Andros, i l'única que es disputarà fora de França. La competició debutarà el 4 i 5 de desembre a Val Thorens, continuarà al Principat el 9 i 10 del mateix mes –divendres, jornada de tarda, i dissabte, dia complet, amb entrada gratuïta, i 30 euros per als dos dies per tots aquells que vulguin accedir a la zona de pàdocs i veure les instal·lacions dels equips–, i seguirà a Isola 2000-Alpes Maritimes, Saint-dié-des-Vosges, Clermont-Superbesse, Lans en Vercors, i la prova final, la tradicional exhibició a l'Estadi de França, per tancar una nova edició.

AURÈLIA MARTÍ, NO A ANDROS I GSÈRIES / Una temporada més, Aurèlia Martí serà lluny dels circuits. La pilot descarta la seva presència tant al Trofeu Andros com també a les GSèries, segons va confirmar ahir el seu pare Jaume Martí. La seva absència se suma a la de temporades anteriors, on les exigències econòmiques no han permès l'andorrana formar part de la cursa francesa d'automobilisme sobre gel per excel·lència.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT