PUBLICITAT

El pressupost de l'any que ve preveu 63 milions d'euros de dèficit

  • Contempla uns ingressos de 333,9 milions d'euros i unes despeses de 396,9 milions d'euros
  • L'ampliació dels horaris dels museus nacionals aporta nous visitants
26102011_cinca
El portaveu del Govern, Jordi Cinca, durant la roda de premsa d'aquest dimecres.. Foto: TONY LARA
El Consell de Ministres d'aquest dimecres ha aprovat el projecte de llei de pressupost per a l'exercici 2012 que es presentarà a la Sindicatura dilluns vinent. El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha avançat que el pressupost contempla uns ingressos de 333,9 milions d'euros (un 11,6% superior als del projecte de pressupost del 2011), unes despeses de 396,9 milions d'euros (un 4% superiors) i, per tant, un dèficit de 63 milions d'euros, una xifra que és un 23% inferior al previst en el projecte de pressupost d'enguany que no es va arribar a aprovar.

Cinca ha comparat les grans xifres del pressupost amb les del projecte de pressupost del 2011 que no es va arribar a aprovar, perquè la comparativa tingui "més sentit" tot i que ha especificat que en la documentació que es farà arribar a la Sindicatura, la comparativa es fa amb l'últim pressupost aprovat, que data de l'any 2009.

El ministre, que només ha volgut avançar les grans xifres del pressupost a l'espera que sigui presentat dilluns, ha indicat que els ingressos són un 11,6% superiors gràcies a la previsió que entrin en vigor els impostos directes al gener del 2012.
Pel que fa a les despeses, Cinca ha assegurat que malgrat la contenció que s'ha fet en les partides de funcionament i de transferències a altres organismes, no s'ha pogut compensar l'increment que hi ha hagut bàsicament a quatre partides: la transferència corrent a la CASS, que passa de 27 a 47 milions d'euros, les dotacions per a ajudes socials, les despeses financeres i la partida d'Andorra Turisme.

Nomenament del secretari d'Estat de Justícia i Interior
D'altra banda, el Consell de Ministres ha nomenat Xavier Espot Zamora secretari d'Estat de Justícia i Interior. El ministre portaveu ha destacat que Espot té 31 anys, llicenciat i màster en Dret i llicenciat en Humanitats, i que ha consolidat la seva experiència exercint de batlle des del 2009. El nou secretari d'Estat s'incorporarà el pròxim 7 de novembre.
Museus
L'ampliació dels horaris d'obertura dels museus nacionals durant un mes i mig a l'estiu ha estat considerada pel Govern tot un èxit, ja que durant la franja d'ampliació horària es van aconseguir 3.385 visitants nous. Segons ha explicat el portaveu del Govern, Jordi Cinca, això ha provocat que es decideixi mantenir aquests nous horaris de cara a l'estiu vinent i per a èpoques de molts afluència com els ponts o la Setmana Santa. A més, s'ha encarregat als Ministeris de Turisme i de Cultura que avaluïn si 'té sentit mantenir aquesta ampliació també per a èpoques de temporada mitjana o baixa'.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT