PUBLICITAT

Nouvel mostra al públic l'«accident geogràfic» urbà de la Querola

  • Els promotors confien en iniciar les obres aquest gener i finalitzar-les en un termini de dos anys i mig
CLARA GARNICA
ORDINO

Periodic
Cerqueda, Nouvel i el també arquitecte del projecte Josep Ribas arriben a la presentació, ahir Foto: TONY LARA

És Jean Nouvel, un dels principals representants de l'star sytem internacional de l'arquitectura. I fa poc més de cinc anys va fixar-se en Ordino. Aquest particular romanç entre el gran i el petit ha culminat en una obra singular, un projecte privat d'habitatges que està cridat a ser un nou atractiu per la parròquia. Nouvel, malgrat el seu prestigi, ha preferit que la seva petjada no sobresurti del caràcter d'Ordino. Ha creat «un accident geogràfic», tal i com va exposar ell mateix ahir a les més de 250 persones que van assistir a la presentació del projecte, a l'Auditori Nacional d'Ordino.

La Querola significa i neix d'un accident geogràfic, va remarcar Nouvel i també Jordi Cerqueda, promotor de Projectes Singulars. Neix de moviments interns que esquerden i modifiquen el paisatge. I partint d'aquest concepte s'ha creat una obra que, per sobre tot, s'integra a l'entorn. Fent ús de la roca estratificada que genera la muntanya i aprofitant les falles per fer estructures, l'arquitecte francès ha projectat un edifici que es camufla entre la natura.

Evitant al màxim l'impacte estètic, però potenciant al màxim l'impacte interior: 65 apartaments (o espais, tal i com li volen anomenar) de 120 a 240 m2 i transversals. És a dir, a una cara de l'habitatge les obertures projectaran la vida urbana d'Ordino, i a l'altre cara la natura, la qual «gairebé es podrà tocar amb els dits», va assegurar Nouvel.

A més, l'espai comptarà amb piscines naturals, una plaça pública a l'estil fòrum romà i un amfiteatre que la parròquia podrà utilitzar per a espectacles.

La presentació d'ahir s'ha fet esperar. El projecte va ser presentat ara fa cinc anys. Entremig una crisi, que ha obligat a reduir el nombre d'apartaments a la venda. Ara són més grans i s'ajusten més a la demanda, va assegurar Cerqueda. De moment han rebut peticions per omplir fins a un 33% dels habitatges de la Querola. Pel que fa a la inversió, no van voler avançar xifres, ni tampoc el preu que tindran els immobles. El que van assegurar és que costaran un 10% menys que el preu mitjà de mercat a la parròquia.

A PRINCIPIS DEL 2012 / Cerqueda va informar que la intenció és començar les obres el proper mes de gener, i que tindran una durada de dos anys i mig. Ja a partir del novembre, però, es podran començar a concretar les sol·licituds dels particulars.

Caldrà veure què passa amb la demanda que ha interposat a la CTU Casa Nicolau, propietari d'un terreny contigu a la Querola, tal i com va informar ahir aquest rotatiu. El cònsol major, Ventura Espot, va assegurar que el Comú no havia rebut res i que esperaran al pronunciament de la CTU. Per la Querola, el Comú preveu rebre una inversió de vora tres milions d'euros en concepte de cessions i impostos. Però no s'ha concretat si aquests diners s'abonaran abans o després de la finalització del projecte.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT