PUBLICITAT

Un Congrés de Neu de caire més nacional debatrà el paper de les TIC

  • El Comú massanenc opta per celebrar l'esdeveniment, amb 400 participants de tot el món, al Centre de Congressos
CLARA GARNICA
LA MASSANA

Periodic
Baró, el ministre, el cònsol i i Gaido presenten el Congrés, ahir a la Massana Foto: ANA / M.T.

Representants de diferents agents turístics del país van assistir ahir a la Massana a la presentació del 7è Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya, que se celebrarà els propers 11 i 12 d'abril. La participació a l'acte de tots ells és una mostra que l'esdeveniment, malgrat ser organitzat per la parròquia massanenca, pren un caire més nacional que el celebrat fa dos anys a Ordino. També ho és l'aportació de 12.000 euros que farà cada comú, els 60.000 euros d'Andorra Turisme i el canvi d'ubicació: enlloc de celebrar-se a les Fontetes, es mou fins al Centre de Congressos de la capital. Serà en aquest emplaçament on els participants, vora 400, analitzaran la penetració i utilització al sector de les noves tecnologies.

El conseller de Turisme de la Massana, David Baró, el ministre de Turisme, Francesc Camp, el cònsol de la Massana, Josep Maria Camp, i el director del Congrés, Luigi Gaido, van presentar ahir l'esdeveniment, amb un original cartell el qual fusiona l'esquí com a pràctica tradicional i les tablets com a adaptació del futur. Portarà el nom de Turisme de Muntanya 2.0: noves estratègies d'èxit, i analitzarà la relació que cada vegada més les empreses mantenen amb les xarxes socials i internet, el màrqueting i la comercialització . Una relació que pren un paper indispensable: «o hi ets, o pot ser un fracàs», va reconèixer el ministre.

Gaido, representant de l'Organització Mundial del Turisme (impulsors del Congrés) va explicar que a dia d'avui es troben en procés de tancar els ponents. El 60% ja està cobert, entre ells representants del sector turístic de Sèrbia, de França, d'Espanya, i fins i tot d'Àsia, on el turisme de muntanya agafa importància i les seves instal·lacions «s'estan convertint en nous players» pel que fa a la competència mundial. Concretament, assistirà al Congrés com a ponent un representant de China Mountain Resort i el director de l'estació coreana de Yongpyong. Amb tot, però, la voluntat és que sigui un Congrés de Neu i de Muntanya participatiu, on «el debat entre els assistents sigui la part més important», va manifestar el director del Congrés.

A més, i com ja va passar a l'anterior edició, el consultor suís Laurent Vanat realitzarà en primícia la presentació de l'informe internacional de turisme de muntanya.

ESTALVI DE 40.000 EUROS / Baró va explicar que el canvi d'ubicació permetrà estalviar a l'organització 40.000 euros. Celebrar-ho al Centre de Congressos de la capital suposa no haver de destinar pressupost en adaptar el Teatre de les Fontetes amb cabines de traducció i parets de separació. A més, és una mostra que cal «deixar-se estar de parroquialismes» i que cal potenciar la marca Andorra com a concepció conjunta dels set països.

A partir d'avui i fins l'abril, la Massana, de la mà d'Andorra Turisme, promocionarà l'esdeveniment a fires, mitjans de comunicació i, evidentment, internet.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT