PUBLICITAT

La Trobada Cultural Pirinenca vol unificar per promoure el territori

  • Una de les opcions serà fer una ruta per les tres zones Patrimoni de la Humanitat
L. F. M.
ESCALDES - ENGORDANY

Periodic
Àngels Mach i Montserrat Planelles a la presentació de les Trobades Foto: ANA / M. C.

«Si ens ajuntem podrem potenciar i vendre més el territori». Les Trobades Culturals Pirinenques arriben a la seva vuitena edició amb l'objectiu de promoure la marca Pirineus, mitjançant punts en comú dels territoris «per poder vendre-ho conjuntament, que resulta més atractiu que vendre-ho per separat». Així ho va explicar ahir en la roda de premsa de la presentació de la Trobada, Àngels Mach, la presidenta de la Societat Andorrana de Ciències, entitat organitzadora de les jornades itinerants que van començar el 2004. Aquest any la trobada tindrà lloc a la sala d'actes del Comú d'Escaldes-Engordany el dissabte 29 d'octubre, escollida per l'organització aprofitant la Capital de la Cultura Catalana 2011.

Mach va destacar que en els territoris pirinencs «una de les marques importants que tenim són les tres zones Patrimoni de la Humanitat: la Vall del Madriu, les esglésies romàniques de la Vall de Boí i la Patum de Berga», i per tant, una bona possibilitat «seria oferir una ruta turística per les tres per tal de potenciar-les».

LES PONÈNCIES / Des de temes turístics, polítics i socials fins a més tècnics, com per exemple les línies a seguir per aquells territoris que vulguin optar a candidatures a la UNESCO, com és el cas de les petjades de dinosaures de la zona del berguedà. La jornada d'aquest any inclou fins a vint-i-cinc ponències, entre elles, Mach va voler destacar la de la Copa del Món de Grandvalira-Soldeu 2012, ja que «l'esquí suposa un aparador molt mediàtic de cara al món». Pel que fa la vessant política de la Trobada, l'organització va voler subratllar la presència del ministre de Turisme i Medi Ambient d'Andorra, Francesc Camp, i la del delegat territorial de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran, Albert Alins. La seva funció serà principalment explicar «com veuen que s'hauria de promoure el territori», segons la presidenta de la SAC. Per Mach, una de les «problemàtiques més importants del territori és de comunicació i demografia, ja que en els últims anys al Pirineu, la gent més aviat marxava».

La comissària de la Capital de la Cultura Catalana 2011, Montserrat Planelles, va explicar que està satisfeta perquè «les Trobades aporten noves oportunitats de creixement i millora». Les ponències seran obertes a tothom. Mach va anunciar que l'any que ve la Trobada serà a Puigcerdà. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT