PUBLICITAT

Baró assegura que «els valors de Demòcrates són els nostres»

  • Ciutadans Compromesos es vol diferenciar de les altres llistes pel tarannà de diàleg
ÈLIA ORTS GARRI
LA MASSANA

Periodic
Els integrants de la llista de CC, amb Baró assegut mirant a càmera, ahir Foto: ANA / M. T.

El candidat a cònsol major a la Massana per Ciutadans Compromesos (CC), David Baró, va afirmar que «els valors de Demòcrates per Andorra són els nostres». Així de clar i andorrà es va expressar en la presentació de l'equip que l'acompanya en l'aventura electoral. Malgrat això, i que el color taronja sigui present en el logotip de CC, oficialment no compten amb el suport de DA, i extraoficialment «tampoc ho sabem».

El que sí està clar, per Baró, és que la seva candidatura compta amb el suport de l'actual equip comunal. Reafirma aquesta idea el fet que fins a quatre membres de la corporació massanenca tornen a concórrer a les eleccions, aquest cop sota les sigles de CC. Per això es presenten com una opció de «continuïtat i renovació» alhora. Les cares ja conegudes a Casa Comuna han de donar «credibilitat» a l'equip i permeten afirmar a Baró que, de sortir vencedors la nit del 4 de desembre, «no perdrem ni un dia». La resta, hi posarà «noves idees» per millorar la parròquia, sempre sota la premissa de «fer més amb menys».

Es tracta d'un equip de persones que «sóm i estem a la Massana», va comentar el número dos, Raul Ferré. «I volem continuar així», va afegir el candidat a cònsol menor, que assegura que el fet de moure's per la parròquia i ser gent coneguda i representativa de la societat massanenca els fa ser «propers als problemes del poble», als quals, evidentment, es vol donar resposta.

L'objectiu, els principals eixos programàtics, el va presentar Baró: «que la Massana continuï sent una parròquia participativa, on hi hagi benestar i continuï el creixement econòmic sostingut». El pla d'accions, però, s'anirà desvetllant al llarg de la campanya, que començarà el proper 19 de novembre.

DIFERÈNCIES AMB ELS ALTRES / Però no serà en el programa on es trobin les majors diferències, ni amb Moviment Massanenc –llista sorgida del mateix centre-dreta que CC i que inicialment havien de configurar una única candidatura sota les sigles de DA–, ni amb el Partit Socialdemòcrata, segons els auguris de Baró. On sí que es veuran més diferències és en el tarannà dels equips i en els valors que els mouen.

En aquest camp, els membres de CC van insistir en el seu «compromís» de treballar per la parròquia, en la joventut de l'equip i en la voluntat de diàleg. «No volem crispació, sinó diàleg», va repetir el candidat a cònsol major en diferents ocasions, i amb més èmfasi en relació al trencament amb els qui havien de ser companys de candidatura. Així, va assegurar que, malgrat alguns pronostiquin una campanya «tensa i bruta», per part de l'equip que lidera «no serà el cas».

Com a exemple de diàleg i entesa, serveix també la composició de la candidatura, on, sense comptar els suplents, hi ha fins a sis persones afiliades a DA, tres independents, dos que es mantenen lligats al Partit Liberal d'Andorra, i una dels Verds. Gent d'ideologia prou diversa –tot i que en política comunal «hi ha molts temes que no tenen color polític»– que es posen d'acord per «unir esforços». Imprescindible en moments com l'actual, en el que calen «respostes i solucions», com va sentenciar la representant dels Verds a la llista, Jael Pozo. Un tarannà, doncs, que vol demostrar una «nova manera de fer política», i caldrà diferenciar al llarg de la campanya, tal i com va reconèixer Baró.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT