PUBLICITAT

Joventut presenta als consellers les línies d'actuació del 2012

  • El ministeri no convoca el Fòrum Nacional de la Joventut a la reunió
LAIA F. MAROT
ESCALDES - EMGORDANY

Periodic
La ministra d'Educació i Joventut, Roser Suñé, el dia del traspàs. Foto: ÀLEX LARA

El ministeri d'Educació i Joventut va convocar ahir a la tarda una Taula Permanent de Joventut, amb l'objectiu de presentar oficialment als consellers de tots els comuns d'aquesta àrea la ministra Roser Suñé. També hi va assistir el nou coordinador de polítiques de Joventut, Agustí Pifarré.

La consellera de Joventut i Esports del Comú d'Encamp, Elisabet Pirot, va explicar que «ha estat una reunió informativa i no de treball», en la qual la ministra va agrair la feina feta per tots els consellers fins ara, i el hi va assegurar «que hi haurà una continuïtat, ja que ha estat feina de profit».

El projecte de llei de Joventut va ser un dels exemples en el qual Suñé es va comprometre a seguir treballant i tirar-ho endavant.

LA LLEI DE JOVENTUT / El setembre del 2010 la taula mixta de Joventut, formada pels responsables del Govern i dels comuns en aquesta matèria, va aprovar l'esborrany de la llei de polítiques de joventut, on es defineixen les competències dels comuns i del Govern, les funcions i el desplegament del Pla Nacional de la Joventut. L'esborrany també fixava que el Fòrum Nacional de la Joventut (FNJA) és l'òrgan que representa la veu de tots els joves d'Andorra. La llei també instava a tots els comuns a fer el seu pla local de joventut, així com a actualitzar el Pla Nacional entre totes les parts.

EL FNJA / En la Taula Permanent de Joventut d'ahir no es va convocar el FNJA, i precisament assistir a aquestes Taules ha estat de les demandes continuades del Fòrum al Govern, també quan van realitzar les esmenes al avantprojecte de la llei de Joventut el juliol del 2010.Taïs Zapata va recordar que «mai hem deixat de fer aquesta demanada a Govern». La Taula Permanent és l'òrgan que té la darrera paraula de la feina feta en les anteriors taules. Pel FNJA, doncs, el problema és que aquesta dóna veu però no vot a l'entitat «que representa la veu dels joves del Principat d'Andorra».

Pel que fa a la primera presa de contacte del Fòrum amb el nou coordinador de polítiques de Joventut, Agustí Pifarré, que ha tingut lloc aquest mes d'octubre, Zapata va dir que encara no s'havien marcat punts concrets ni línies de treball, però en la trobada si que es «va fixar un calendari per tenir trobades periòdiques». H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT