PUBLICITAT

Dos anys de presó per al jove que va causar l'incendi al Pas

  • El condemnat va ocasionar danys a un edifici, una carnisseria i un bar
P. G.
ENCAMP

Periodic
Un dels passadissos de la Batllia. Foto: TONY LARA

El jove que el passat 14 de febrer a les quatre de la matinada va cremar dos cotxes de nadons en el replà de la tercera planta de l'edifici on vivia i treballava i desprès va trencar l'aparador d'una carnisseria i també va llençar un bidó de cervesa d'un bar, va ser condemnat ahir a dos anys de presó, dels quals vuit mesos haurà de complir ferms a la Comella i la resta condicional pel delicte major que se li imputa d'ocasionar danys mitjançant incendi amb risc per a la vida. Tot i això, el dictamen judicial l'absol del delicte major continuat amb força a l'entendre que tot i ser diversos fets van ser en una mateixa acció. La responsabilitat civil a la que ha de fer front són 760 euros.

De fet, l'argument de la defensa durant la vista es va centrar en que totes les accions corresponien a un comportament que era conseqüència de l'estat d'embriaguesa en el què es trobava el condemnat. A més, l'informe psicològic parlava de possibles problemes psicòtics que s'havien de tractar.

Per altra banda, el fiscal afegia a aquest delicte pel qual se li ha imputat el del furt amb força, ja que considerava que el processat va realitzar els danys materials als dos establiments per ànim de lucre.

Els fets delictius agrupats en el delicte major de danys mitjançant incendi van ser causats segons va explicar el mateix condemnat, que ja està complint part de la pena a la Comella, perquè havia sentit que veïns de l'edifici l'havien criticat. El foc als cotxes de nadons va provocar el desallotjament de l'edifici de les is plantes en les quals residien 140 persones. El conserge de l'edifici va apagar el foc amb un extintor, però el fum era tal que quan van arribar els agents van necessitar treure vidres de les finestres de la quarta planta per poder respirar. Tot i constar en la seva primera declaració, el mateix condemnat va remarcar en la vista que no recordava res dels fets.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT