PUBLICITAT

Denegada la llibertat a un discapacitat mental

  • El jove reincident està condemnat per furt en grau de temptativa tot i que l'informe psiquiàtric recomana rebre un tractament
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El condemnat és usuari de l'Escola Especialitzada Meritxell. Foto: TONY LARA

Sis mesos de presó ferma és la pena que haurà i està complint R.A.R per un delicte major de furt en grau de temptativa. La matinada del 28 de febrer passat el condemnat va intentar robar diversos vehicles a Encamp. Fins aquí tot normal, però l'especificitat d'aquest cas ve donada perquè l'individu és un delinqüent reincident que porta més de set anys compareixent a la Batllia per delictes de furts. Al seu darrer un informe psiquiàtric apunta que pateix una certa deficiència mental.

La sentència dictada ahir absolia l'acusat del delicte major continuat de furt en grau de temptativa que la part acusatòria li donava però també li va denegar la llibertat sol·licitada per la seva defensa i reclamada per l'estat mental de l'implicat.

Segons es va explicar durant la vista judicial celebrada la setmana passada, l'informe psiquiàtric parla d'un noi amb certa deficiència mental, un alt grau d'impulsivitat que augmenta amb el consum d'alcohol i amb unes condicions sociofamiliars residuals que el porten a un estat de frustració crònic. El psiquiatra que el va atendre durant la vista va avisar del fet que si l'acusat no seguia el tractament adequat continuaria reincidint, i que cada vegada aniria a pitjor. Per aquest motiu va proposar buscar-li un tractament específic. La fiscalia també es va mostrar d'acord amb aquesta recomanació mèdica, per això va reclamar que la presó fos condicionada al tractament. Finalment la condemna d'aquests mesos ha estat dictada com a ferma, i l'acusat haurà de romandré a la Comella mig any.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT