PUBLICITAT

Darrer pas abans de portar la Querola davant la Batllia

  • Casa Nicolau recorre el conveni deixant clar que el projecte és «beneficiós per al país i per a Ordino»
EL PERIÒDIC
ORDINO

El propietari d'un terreny contigu a La Querola, on s'ha de construir el complex urbanístic d'alt standing dissenyat pel prestigiós arquitecte francès Jean Nouvel, va presentar ahir un nou recurs d'alçada davant la Comissió Tècnica d'Urbanisme (CTU) en contra el conveni signat entre els propietaris, el Comú d'Ordino, el Quart d'Ordino i la promotora urbanística. Aquest és el darrer pas abans de portar el conflicte davant la Batllia. La CTU té ara 13 dies hàbils per donar una resposta, i en cas que sigui contrària als interessos del propietari, aquest està disposat a portar-ho als tribunals.

El recurrent, Antoni Riba, considera que s'han vulnerat els seus drets en modificar els límits de les unitats d'actuació UA-22 i UA-18 del Pla d'Ordenació i Urbanisme Parroquial (POUP) d'Ordino, que afecten la seva finca coneguda per Prat Gran i Querola de Casa Nicolau. Per això ja va presentar recurs contra el decret del Comú d'Ordino en què es modificava el POUP, de data de 28 de juliol, i ara torna a recórrer contra el decret d'aprovació de la signatura del conveni entre el mateix Comú, el Quart d'Ordino, el representant de Casa Ramonguem –Simó Duró–, i la societat Casa Projectes SL, –promotora urbanística–.

Riba entén que la modificació del POUP vulnera els seus drets. La principal objecció és que no se l'ha tingut en compte a l'hora de redactar el conveni i en què queda reduït el dret d'accés a la seva propietat. Encara que no li afecta la construcció del complex, sí que és part implicada per la modificació del vial i al·lega que se sent afectat perquè se li «retallen els drets urbanístics adquirits de la finca en relació a com estaven contemplats en el Pla d'Urbanisme d'Ordino». Així, veu que «el procediment utilitzat pel Comú és discriminatori i m'obliga a defensar els meus drets davant la CTU».

Un cop presentat el recurs, la CTU té un termini de 13 dies hàbils per donar resposta, fins l'11 de novembre. D'obtenir una resposta negativa, Riba està disposat a recórrer a la Justícia, ja que entén que el Comú d'Ordino, amb aquest procés, ha infringit normes «d'obligat compliment», que han de comportar la nul·litat de la modificació. El recurrent confia que «encara que hi hagi molts interessos particulars, la CTU serà justa i actuarà diligentment amb totes les conseqüències».

A FAVOR DEL PROJECTE / Malgrat tot, Riba assegura que el projecte d'urbanització de la Querola «és beneficiós per al país i per a Ordino», i que no hi té res en contra. La seva voluntat és només de fer respectar els seus drets. Així mateix, va afirmar que amb aquests recursos «no es va a buscar cap indemnització», i que es tracta que la modificació del POUP compti amb l'acord de tots els implicats, i ell n'és un.

El projecte d'urbanització dissenyat per Nouvel es va presentar el novembre del 2006, durant el mandat d'Enric Dolsa, i ara sembla que patirà un nou retard. La cònsol menor, Consol Naudí, havia mostrat la seva confiança que el projecte tingués més forma cap a finals d'aquest mateix any, però alhora va destacar que no estava a les seves mans.

En aquest sentit, alguns veuen interessos electorals en el que es poden considerar «presses» del Comú per desencallar el projecte urbanístic de la Querola.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT