El líder es deixa els dos primers punts a la Seu en la sisena jornada

• Els urgellencs s?avancen al minut 72 i Cristian empata al 77 en un partit ensopit
LA SEU D'URGELL

Paredes s?anticipa a Aleix ?en l?agenda tricolor fa dos anys? amb el verd i negre de la gespa de la Seu de fons. Foto: TONY LARA

Repartiment de punts en un derbi entre la Seu i l’Andorra amb una hora de futbol lent, de contacte i ensopit i un final trepidant en el qual l’equip tricolor va poder tornar al Principat amb els tres punts.
La Seu va plantejar un estrany esquema en la defensa, amb un lateral dret que per ordre del tècnic –o indisciplina tàctica– es posicionava més com a pivot defensiu. Aquell forat en la banda esquerra tricolor on hi havia Joël va provocar el primer avís al minut 4, amb una passada de l’extrem tricolor a Toscano que va xutar un pèl creuat.
Tot i la matinera ocasió, que la Seu pressionava molt a dalt i va aconseguir destruir el joc de toc de l’Andorra, que va resoldre moltes jugades amb pilotes llargues que s’acabaven perdent. Un altre detall a tenir en compte va ser el terreny de joc, que va ser un altre enemic. Es veia més el negre del cautxú que el verd de la gespa artificial i la pilota, quan botava, es feia incontrolable. Així després d’un xut llunyà de Cristian desviat la Seu va treure profit de la pressió quan Bernat va robar la pilota a Maneiro, va assistir a Colell i aquest a Xavi però a la va xutar fora superat el quart d’hora.
Els urgellencs van gaudir d’una ocasió claríssima al minut 31, amb una passada en llarg d’Àlex que Ayala es va menjar en el bot i Aleix, sol davant Albert, va provar una vaselina que li va sortir horrible.
I al 43 Ayala va refusar malament una pilota penjada a l’àrea arran d’un servei de banda per l’esquerra i Aleix va afusellar Albert malgrat que el àrbitre, erròniament, va invalidar la jugada per fora de joc.

CANVI DE SISTEMA / Imbernón, que en la primera part va dibuixar un 4-1-4-1, va retardar Pujol per acompanyar Mejías en la posició de pivot i així resoldre els problemes per sortir amb la pilota controlada de la zona defensiva. Aquest moviment va fer millorar una mica les coses, però el joc continuava sent ensopit, amb interrupcions i poques ocasions de gol, de les quals la majoria van ser tricolors.
Cristian va xutar amb intenció al minut 54 en un contraatac i Pujol, en millor posició, va intentar una vaselina desviada des de la frontal entrant des de la segona línia.
Tot es va tòrcer en el minut 72 quan en la segona ocasió local Bernat, d’esquenes, va cedir enrera a Xavier i aquest la va col·locar ras a l’esquerra d’Albert. 1-0 i començava a ploure. Però poc després, en el 77, Emili va tallar com a últim home, va assistir a Pujol, aquest en llarg a un Toscano que estava negat en cada pilota que tocava i la centrada potent i per baix al segon pal la va empènyer Cristian a plaer al segon pal.
L’Andorra va començar a creure’s que guanyar era possible però ni Pujol de falta, ni Emili de falta i amb un xut llunyà van poder superar el porter local per impedir frenar a la ratxa de cinc victòries consecutives.