PUBLICITAT

La Salle, a la Massana

  • Les instal·lacions inicialment havien de situar-se a un edifici de la família Reig a Sant Julià de Lòria
LAIA F. MAROT / CLARA GARNICA
LA MASSANA

Periodic
L'avinguda del Través de la Massana, on es troben els locals de la Universitat Oberta de La Salle. A la galeria, veiem a la dreta, l'edifici Reig on inicialment havia d'estar la UOLS Foto: TONY LARA

«El Comú ja fa temps que va acceptar les autoritzacions per a que la Universitat Oberta La Salle s'instal·li a la Massana», va confirmar ahir a aquest rotatiu el cònsol Major de la parròquia, Josep Maria Camp. El cònsol va afegir que «el comú ja està condicionant el local a l'Avinguda del Traves, només manca que la universitat solucioni els permisos amb el Govern». Per la seva banda, la ministra d'Educació, Roser Suñé, va explicar que estava al corrent que «La Salle anava a la Massana i que ja tenien tots els permisos dels locals», però també va afegir que encara els mancaven alguns permisos de Govern.

Així doncs, tot i que els responsables del centre educatiu no han volgut confirmar la notícia, hi ha un canvi respecte a la ubicació de les instal·lacions, que inicialment es va dir que estarien a Sant Julià de Lòria, en un edifici de la família Reig pròxim a la Universitat d'Andorra (UdA). De fet, la informació que es pot trobar a la web de La Salle encara explica que estarà ubicada a l'edifici de la família Reig. Als de la parròquia laurediana, doncs, la notícia del canvi els va venir de nou. El cònsol menor de la parròquia, Enric Sangrà, va respondre que «no en sabia res»; la mateixa resposta que va donar el rector de l'UdA, Daniel Bastida.

¿Quan comencen a les classes? / L'abril de l'any 2009, el president de la Fundació La Salle, Ramon Ollé, juntament amb la ministra de Presidència en aquell moment, Conxita Marsol, anunciava per primera vegada que La Salle obriria una universitat oberta amb seu al Principat i que es posaria en funcionament el curs 2010-2011, amb onze titulacions, centrades en l'àmbit de les noves tecnologies de la informació i la comunicació, la gestió empresarial i la humanística. El 18 de novembre del 2010, el Consell General va aprovar la llei d'autorització per a la creació de la Universitat Oberta La Salle (UOLS).

Lluís Vicent, el rector del futur centre, assegurava l'any passat que les classes començarien a impartir-se l'octubre del 2011 i que s'estimava un nombre inicial de 400 alumnes, que en tres anys podrien arribar a ser 6.000. També subratllava que s'havia fet una inversió inicial de dos milions d'euros per a l'elaboració dels programes formatius. I encara més, Vicent parlava de la creació d'un centre de recerca en paral·lel a l'obertura de la universitat.

Suñé va assegurar ahir que «per part de Govern no hi ha cap problema perquè comencin aquest any».

Llavors, si Comú i Govern no tenen problema, només queda esperar que La Salle es pronunciï i no decideixi seguir la tendència d'aquest curs, les universitats fantasma al Principat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT