PUBLICITAT

Reivindicant l'educador

  • Sant Julià analitza cap a on s'ha d'encarar el futur de l'ensenyament
C. G.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Cabré, Bastida, Vives i Sangrà durant la clausura, ahir Foto: TONY LARA

El paper de l'educador evoluciona, es modela en funció de l'evolució de la societat. Fa unes dècades tenia un paper destacat, gairebé al mateix nivell que el capellà i l'alcalde. Ara ha de competir amb la televisió i internet, entre d'altres, i amb la caiguda de reconeixement que li professen els alumnes, en part també a causa dels pares. Tota aquesta situació, a més d'intentar esbrinar cap a on tirar per tornar a guanyar protagonisme, es va debatre ahir a l'Auditori Claror de Sant Julià, en el marc de les primeres jornades de la Seu d'Urgell i Andorra, organitzada pel Col·legi de Doctors i Llicenciats en filosofia, lletres i ciències de Catalunya.

El títol escollit per aquestes primeres jornades ha estat Un professorat de qualitat, factor clau per a l'educació. El debat va començar divendres a la Seu, i ahir van continuar i clausurar-se a Andorra. «No s'ha de perdre la bona col·laboració entre Andorra i Catalunya en aquest àmbit», va opinar l'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives. En el seu discurs de clausura, Vives va apel·lar a la «il·lusió» pel futur de l'educació si es vol que el treball per millorar arribi a bon port.

També hi va ser present la directora del Departament de Suport a l'Ensenyament i Inspecció Educativa, Mercè Cabré, que va definir el món educatiu andorrà com «petit però complex». Aquest món, si vol ser de qualitat «s'ha de professionalitzar, dotar als docents de coneixements científics» i compartir entre la comunitat educativa aquesta formació, va assegurar Cabré. La representant del ministeri d'Educació va reivindicar la figura de l'educador, el qual «no es pot considerar com una professió liberal qualsevol, s'ha de reforçar, donar-lo a conèixer».

El que cerca donar a conèixer, en aquest cas l'ensenyament universitari andorrà a l'exterior, és el rector de la Universitat d'Andorra, Daniel Bastida. «La qualitat en l'ensenyament és bàsica per a nosaltres, ens agradaria que a fora es parlés bé d'Andorra pel seu molt cultural, educatiu i del coneixement», a més de per l'activitat comercial i esportiva, va reivindicar.

Durant la clausura també va parlar el cònsol menor, Enric Sangrà, que també va reivindicar el paper de la parròquia com a eix educatiu, i Ferran Ruiz, president del Consell Escolar de Catalunya que va lamentar que al docent «se li demana ser excel·lent en un sistema que no ho és».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT