PUBLICITAT

Recorregut abstracte pel patrimoni natural i cultural del Pirineu

  • Ara Art Galeria uneix als artistes Travé i Valdés amb ?Fractals, ocres i negres'
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Valdés i Travé parlen sobre el seu treball exposat a l'Hotel Mola Park, aquest divendres Foto: TONY LARA

Un punt de contacte en la pintura per traslladar dues idees diferents. Un nexe, les muntanyes del Pirineu, per aproximar-s'hi des de dos punts de vista: el patrimoni natural i el patrimoni cultural. I finalment dos artistes, un andorrà i una alturgellenca. Un degà del Col·legi d'Arquitectes d'Andorra i una directora de l'Escola d'Art de la Seu.

Aquest conjunt de confluències es plasmen a través de l'art abstracte a la primera planta de l'Hotel Mola Park d'Escaldes-Engordany, en una exposició organitzada per Ara Art Galeria. Sota el títol de Fractals, Ocres i Negres, Algons Valdés i Josepa Travé s'han aproximat a les muntanyes i pobles dels Pirineus. I la llum que transmeten no és a partir del color: l'origen dels seus treballs i el que els uneix són els grisos, els ocres i els negres, va informar Valdés.

A partir d'aquí dues històries, recorreguts plasmats en una dotzena de quadres de gran format, la meitat de cada artista. Valdés fa una reflexió sobre els paisatges andorrans: «Expresso un recorregut que vaig fer per la vall de Rialb, vaig començar a Sorteny i vaig arribar al port de Siguer, fins a 3.250 metres» va explicar Valdés. Un recorregut de boira i humitat, i un cop a dalt, «vaig ser conscient que els núvols encara són més alts que les muntanyes».

Pel que fa a Travé, realitza un homenatge als pobles del Pirineu, aquells petits indrets ara inhabitats, o pràcticament.

L'homenatge es trasllada també a la planta baixa de l'establiment hoteler, en el que és la segona part d'aquesta exposició. Aquí els dos artistes han basat el seu treball en ampolles de vidre. La treballen, però de manera diferent. «Travé treballa amb ampolles a alta temperatura, i jo les utilitzo com a element poètic» va manifestar el també degà dels arquitectes. L'alturgellenca, per la seva part, utilitza elements com el fang, el vidre i la fusta, part d'ella presa d'aquests pobles pels Pirineus que han perdut la vida social que els caracteritzava. Valdés, per la seva part, utilitza pintures, corda i cendra, entre d'altres elements.

Fins al 31 de desembre / L'exposició s'inaugurarà dimarts vinent i es podrà veure fins al proper 31 de desembre. És la primera vegada que els dos artistes treballen junts a Andorra, tot i que Valdés ja havia realitzat exposicions a Ara Art Galeria. Conjuntament, van realitzar una exposició a la Seu, a l'Associació Artística l'Aparador. Va ser allà on es van conèixer i van decidir realitzar un trajecte compartit, que fa parada a Escaldes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT