Primera victòria amb un partit calcat al del Prat, però al revés

• El River, a remolc, arriba a perdre de 19 punts i remunta en els últims tretze minuts
VITÒRIA

Bavosi, en el River-Barça Regal de la Copa Catalunya, al setembre. Foto: tony lara

El River ha deixat de ser el cuer en vèncer ahir a la pista de l'Àlava en un partit que va recordar al del debut al del Prat, però a la inversa. Aquesta vegada anava a remolc i en uns últims tretze minuts espectaculars va remuntar un partit que tenia perdut per sumar el primer triomf (69-81).

El partit va començar amb intercanvis de cistelles però quan el conjunt basc va estrènyer va fer un parcial de 9-0 per passar del 14-14 al 23-14. D'aquí fins gairebé el final els de Peñarroya van anar a remolc, patint i aixecant-se cada vegada que encaixava un parcial. Aquell 9-0 es va incrementar en el segon quart fins que Cage va trencar una ratxa de 4 minuts sense anotar (29-16). Difícil, però amb esforç defensiu el River va aconseguir baixar dels deu punts al descans (42-31).

MÀXIM AVANTATGE DE 19 PUNTS / El River va tornar a ser l'equip tou de l'inici del segon període en la represa i amb un nou parcial de 10-0 –dos triples i dues cistelles sota la pintura– el marcador va pujar al ja preocupant 52-33. Els de Peñarroya havien tocat fons i a partir de llavors va començar la remuntada. Amb el 59-41, un parcial de 0-12 va fixar el 59-53 just abans del darrer quart. Començava un nou partit però el River estava amb confiança, crescut, i el rival, coll avall. Quan Bavosi –desaparescut fins llavors– va encertar de tres a 8 minuts per al final i el River es va posar per davant (62-65) l'Àlava ja no va saber aturar-lo.