PUBLICITAT

Una Fira d'Andorra la Vella més participativa i menys institucional

  • Ferrer destaca l'augment d'estands, i Martí «l'esforç dels empresaris per tirar endavant»
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
A dalt, Ferrer, Martí i Mateu a l'estand d'Andorra Telecom a la Fira d'Andorra la Vella, ahir al matí, amb unes ulleres 3-D. A la galeria, uns infants de visita a la Fira d'Andorra la Vella, ahir Foto: TONY LARA

La 33a edició de la Fira d'Andorra la Vella ja està en marxa. Ahir al matí les autoritzats van fer-ne la inauguració protocol·lària, per posteriorment recórrer, un a un, els 155 estands repartits entre les dues carpes. Aquests estands han crescut en nombre respecte a l'edició anterior, a més de deixar una mica de banda la vessant més institucional. Tal i com va definir la cònsol de la capital, Rosa Ferrer, ara la Fira representa més «la iniciativa privada, els quals ofereixen els seus productes i serveis».

I és que la reducció de la presència de les institucions i l'augment de participació privada és exactament el que cerca el Comú per aquesta Fira d'Andorra la Vella. De fet, el propi estand del Govern parteix d'aquest concepte, ja que ha cedit el seu espai per a la promoció dels productes autòctons del país. Paral·lelament, l'aposta comunal per potenciar les associacions culturals fa un salt qualitatiu aquesta edició. La seva carpa està ara millor organitzada, més ben ubicada. Les associacions han respòs amb més nombre de participants.

La cònsol va estar acompanyada durant la visita al certamen pel cònsol menor, Josep Vila (ara competint pel mateix càrrec a les eleccions del 4-D) i la resta de l'equip comunal. El cap de Govern, Toni Martí, va encapçalar la representació de l'Administració central. També hi va ser present el Síndic i la Subsíndica, Vicenç Mateu i Mònica Bonell.

Martí va destacar d'aquesta 33a edició de la Fira l'esforç de tots els presents «per tirar endavant els seus negocis» malgrat la complicada situació econòmica i també la capacitat dels emprenedors de posar en marxa noves iniciatives. La seva presència al certamen és una mostra «que ens n'estem sortint», va assegurar.

També va mostrar-se optimista la presidenta de l'Associació d'Importadors de Vehicles (AIVA), Maite Mas, que va assegurar que l'objectiu fixat pel sector és superar les xifres de venda de l'any passat. Mas va recordar la importància del certamen, tant pels concessionaris com pels visitants, que poden trobar «les darreres novetats del mercat». I algunes d'elles, amb importants descomptes, va destacar.

La presidenta de l'AIVA va explicar que des de l'arribada de Martí al Govern encara no han mantingut una reunió formal. Quan ho facin, plantejarà de nou la demanda d'aportar ajudes econòmiques al sector, ara mateix en stand by.

Les associacions, satisfetes / A la carpa on s'hi ubiquen les associacions culturals i d'altres representacions socials del país hi havia satisfacció. Després d'algunes crítiques a les anteriors edicions, ara consideren que està «millor muntat i tot més cuidat», va assegurar Cristina Fernándes, presidenta de l'Associació de Residents portuguesos. En aquest cas, ahir la satisfacció era doble ja que van aconseguir la signatura de Ferrer i de Vila per la seva lluita contra el tancament del consolat i l'ambaixada.

Tatiana Misko, de Casa Rússia, també va mostrar-se satisfeta amb la carpa i va assegurar que almenys ahir, van tenir més afluència que l'any passat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT