PUBLICITAT

Puig i Vila elaboraran un protocol per a la cooperació en casos d'emergències

  • L'acord permetrà regular les actuacions dels cossos especials
LAIA F. MAROT
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El ministre d'Interior, Marc Vila, en la trobada d'ahir amb conseller d'Interior català, Felip Puig Foto: TONY LARA

El conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig, va explicar ahir que en els propers mesos començaran a treballar amb el ministre d'Interior, Marc Vila, per «desplegar un protocol bilateral de protecció civil per regular i prevenir les actuacions d'emergència», basant-se en el marc legal del conveni del 2009. El conseller català va assegurar que des del punt de vista operatiu, actualment els cossos «ja tenen uns mecanismes de comunicació i col·laboració que funcionen a la perfecció», però que cal «formalitzar el conveni per regular les actuacions legalment».

Vila i el seu homòleg català es van reunir ahir aprofitant que Puig s'havia traslladat a la Seu d'Urgell pel simulacre d'emergència de l'aeroport. Vila va subratllar que «aquesta és la primera presa de contacte entre dos bons veïns i hem de començar a veure en quins àmbits podem millorar les bones relacions que ja tenim». Puig va afegir que «és un bon moment per valorar la conjuntura, ja que som governs nous, el de Catalunya porta nou mesos i el d'Andorra sis» i va dir que valorava la trobada com a «molt satisfactòria».

Protecció civil / «Situacions de rescat, incendis, emergències, etcètera.». Puig va detallar que hi ha moltes situacions en la qual els dos cossos han de col·laborar, i que per tal «val la pena desplegar un protocol en el marc legal». Tot i així, no es va poder fixar un calendari concret, «degut als processos electorals tan pròxims que han de viure Catalunya, a nivell estatal, i Andorra, a nivell local».

INTERCANVI DE PRESENTS / La taula del despatx del ministre d'Interior estava adornada amb l'estàtua d'un mosso vestit de gala, un obsequi del conseller català a Vila. Puig va detallar la simbologia de la vestimenta, que «consta d'espardenyes i barret de copa perquè el mosso serveix tan als pobres com als rics». Per la seva banda Vila li va regalar un llibre de fotografies del Principat, segons va explicar Puig.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT