Andorra aguanta divuit minuts contra Grècia

• Derrota final per 1-6 després de mantenir l'empat sense gols gairebé una part
SOFIA

Barbosa, entre dos rivals en l'amistós contra Romania al setembre Foto: TONY LARA

Andorra va perdre ahir el segon partit de la fase preliminar per al Mundial del 2012. 1-6 contra Grècia, el rival sens dubte més fort del grup B. Si dijous el 8-4 amb Bulgària va coure perquè la tricolor havia fet molts més mèrits per guanyar, ahir el resultat va ser del tot just. L'equip de Xavier de la Rosa continua sense puntuar i demà clourà la seva participació davant Noruega, l'únic adversari que el va guanyar al gener en el Preeuropeu i que va impedir el que hauria estat una històrica classificació per a la següent fase.

La primera part d'ahir es podria fraccionar en dos parts. Andorra va variar la manera de jugar, conscient de què els grecs són l'equip més treballat en l'aspecte tècnic i tàctic. «Era millor tancar-nos en la nostra pista i defensar al màxim». El pla va sortir rodó gairebé fins el descans. Andorra no va fer gaire mal en la porteria visitant però Grècia tampoc en la d'Aitor. Fins que va arribar el minut 18; un servei de banda favorable a Andorra mal tret va generar un contraatac que va acabar amb l'1-0. Fins el descans les coses no podien anar pitjor. Pocs segons després va arribar el segon gol i a falta de 15 segons per anar als vestidors una jugada similar a la del primer gol va originar el 3-0.

La remuntada contra el millor equip del grup sonava a quimera però Xavier de la Rosa va utilitzar el porter jugador des del minut 24 «perquè m'és igual perdre de tres gols que de cinc». Raventós va aconseguir perforar la porteria rival al minut 32 però ja era l'1-5 i davant un equip experimentat que va gestionar el resultat sense problemes.